Gentlemani na vymření. Proč se z nich stávají peciválové?

26.05.2018 | Vztahy

Dnešní muži se už na první pohled odlišují od svých předchůdců, na které byly odjakživa zvyklé naše mámy či babičky. Už dávno většina z nich nenosí nad ženami deštníky, neoblékají je do kabátů, ani je nedoprovázejí ke dveřím jejich domů. Představa, že by měl dnešní muž žádat o ruku své milé její rodiče, je pro leckoho taktéž úsměvná. I kdyby se jich ptal, co by ve skutečnosti změnilo něco na faktu, že si svou vyvolenou i tak vezmou?

Nadáváme na muže a jejich novodobou pohodlnost. Zamysleli jste se však někdy nad tím, z čeho vůbec pramení? My ženy si často myslíme, že do své lenosti jednoduše dorostli. Co když to tak ale ve skutečnosti není?

Samostatnost žen

Nejen muži, ale i ženy se neuvěřitelně změnily. Víme, co potřebujeme, co chceme, umíme si vydělat téměř stejné peníze jako muži, chceme být  nezávislé a ve všech oblastech života dokazujeme, jak dokonale se o sebe umíme postarat. Sice jsme se nejspíš nikdy neměly lépe, na druhou stranu tím ale vzniká zásadní problém. Naše samostatnost odstavila muže na druhou kolej.

Pokud se o sebe dokážeme postarat samy, zaplatit si nájem nebo si zvládneme vzít hypotéku, jakou roli v našem životě zastanou muži a proč by se vlastně vůbec měli snažit?

Je to o přístupu

Emancipace je nezbytnou součástí vývoje a množství situací si ji nezbytně žádá. Všechno má však své hranice, a proto bychom muže měly nechat být muži. Ať bojují, snaží se, nenahazujme jim udičky. Je skvělé, když se žena o sebe dokáže postarat sama a nepotřebuje k tomu muže. Gentlemani však nevymřou pouze tehdy, pokud je i přesto, že je existenčně nepotřebujeme, budeme stále chtít a vyžadovat. Jen tak se z nich totiž nestanou pohodlní lenoši.

Nechte ho, ať za vás v restauraci zaplatí, pomůže vám do kabátu, otevírá vám dveře, a i když někdy nebude úplně třeba, zavolejte si i tak na pomoc svého milovaného. Muži mají rádi, když vědí, že je potřebujeme, tak jim ten pocit dopřejte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat