Se sousedy je dobré udržovat dobré vztahy

01.08.2021 | Vztahy

Každý z nás si přeje spokojené bydlení a k němu nepochybně patří také dobré sousedské vztahy. Někdy máme to štěstí a vztahy fungují. Pokud ale nefungují, snažte se alespoň se sousedy vycházet tak dobře, jak jen to půjde. Někdy se vám totiž mohou hodit.

Pomocná ruka

Ať už potřebujete pomoct s hlídáním pejska, zaléváním květin v době vaší dovolené, večerním hlídáním dětí nebo vám třeba jen dojde sůl, je dobré mít sousedy, kteří vám rádi vyjdou vstříc. Vzájemná sousedská výpomoc by měla být samozřejmostí, bohužel se v dnešní době už moc nevidí. Buďte vašim sousedům nápomocni a uvidíte, že se vám to vyplatí, až to budete potřebovat zase vy.

Záchrana za plotem

Jedině sousedům, se kterými si rozumíte a věříte jim, můžete svěřit něco tak důležitého, jako je vaše bydlení nebo jen pouhé klíče od něj. Až si je zapomenete v práci nebo se někam zatoulají, místo drahého zámečníka jednoduše stisknete zvonek vašeho souseda.

Půjčovna nářadí

Každému se čas od času rozbije nějaký ten pomocník v domácnosti nebo na zahradě, někdy prostě jen něco potřebujeme a kvůli jednomu použití to nechceme draze pořizovat. Od toho jsou přeci sousedi! Vzájemné půjčování nářadí či kuchyňského náčiní posiluje vztahy mezi sousedy (pokud tedy předměty vracíte) a navíc jde o šikovnou službu, za kterou se v půjčovnách draze platí.

Pošta už vám neuteče

Máte-li za souseda někoho staršího, kdo nechodí na celý den do práce, dohodněte se s ním a s poštovní doručovatelkou, že zásilky, které nevyžadují osobní převzetí, bude nechávat u něj. Není totiž nic horšího, než najít ve schránce oznámení o uložení zásilky na poště, na kterou se kvůli pracovní době nemáte šanci dostat.

Blízký přítel

Pokud máte štěstí a narazíte na souseda, který je nejen snesitelný, ale dokonce si ho i oblíbíte, může časem vzniknout přátelství na celý život. Říká se, že jeden blízký soused je více než vzdálený bratr, a je to pravda. Hýčkejte si své sousedy a dejte jim důvod, aby si oni hýčkali vás.

Zdroj: thepersonal.com, lawsociety.org.nz






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat