Mužská zatvrzelá averze vůči Valentýnu

Proč se z mužů stávají na Den sv. Valentýna mrzouti? Popravdě pro většinu z nich je tenhle den stejný jako každý jiný, ale někteří muži ho přímo nenávidí. Přinášíme vám čistě mužský pohled na svátek všech zamilovaných a přidáme pár tipů, jak si ho užít i s mrzoutem.

Den svatého Valentýna je klasickým příkladem toho, že „dobrá myšlenka může dopadnout špatně“. Měl by to být den na oslavu lásky, ale mnozí muži ho spíše nenávidí. Je perfektním příkladem konzumního průmyslu, který z něj udělal prodejem květinových pugétů, pralinkových srdíček a jiným kýčem jen nějaký pseudosvátek. A protože se v tuto roční dobu vlastně nic jiného neděje, tak to průmyslu i vychází.

Kdo to vymyslel?

No, těžko říct. V podstatě nikdo neví, co se má tento den slavit. Údajně je tento zvyk odkazem svatého Valentinuse, biskupa z italského Terni, který ve 3. století prý i přes císařský zákaz oddával křesťanské páry a přitom je obdaroval květinami z vlastní zahrady. Proto byl také nakonec popraven. Bohužel věrohodně podloženo to není, spíš se jedná jen o pověst. Na jeho památku zavedl papež Gelasius v roce 469 14. únor jako den vzpomínky na Valentýna. Bohužel v roce 1969 byl tento termín opět zrušen. A navíc zná katolická církev hned tři svaté Valentýny (1).

Jde tedy spíš o křesťanský památeční den, na jehož datu se ale ani církev neshodne. Můžeme však říct, že se jedná o muže, kterému nechal císař setnout hlavu za to, že párům daroval květiny (1). Romantika, že?

Proč ho slavit?

No, taky dobrá otázka. Jednoho dne se prostě všichni shodli na tom, že bude strašně krásné slavit den zamilovaných. Tak, jak ho známe, to začalo v 15. století, a sice pohlednicemi. Od té doby se šílenství stupňuje na stále více dárků, valentýnek, básniček, květin, čokolády…Tlak valentýnského šílenství přišel do Evropy z USA a Anglie po druhé světové válce, kdy se floristický a cukrárenský průmysl spojil v připomínce tohoto svátku. A do dnešního dne ho díky komercializovanosti dovedl k dokonalosti (1).

Co si muži přejí k Valentýnu?

Hlavně, aby už skončil. Úplně zmizel. Aby svatý Valentýn (tedy jeden z těch tří) vstal z mrtvých a přes internet rozeslal video, kde všem řekne, že tohle si nikdy nepřál a ať to hned skončí! A že nemá rád čokoládu!

Proč muži Valentýna nesnášejí?

Protože je to uměle vytvořený konzumní svátek. Protože se točí jen kolem kupování věcí, které s muži nemají nic moc společného. A samozřejmě taky proto, že je to další den v kalendáři, kdy musejí dělat něco, co příliš nezvládají.

Co tedy darovat k Valentýnu?

No předně byste svému muži mohly vysvětlit, že květiny dostane rády i kdykoli během roku. Pak vás taky nebude tolik mrzet, když je nedostanete na Valentýna… Vlastně úplně nejlepší by bylo, dohodnout se na vašem vlastním svátku lásky. Nějakém, který OPRAVDU má něco společného s vaší láskou. Může to být 14. únor, ale klidně i jakýkoli jiný den.

A jako bonus přinášíme tipy na nejlepší dárky, které muže potěší a můžete je dělat dohromady.

Celý den v posteli

Proč to všichni doporučují jen, když jste nemocní? Proč nezůstat prostě celý den jen tak v posteli nebo aspoň pod dekou na gauči? Můžete se mazlit, povídat, koukat na televizi, zase mazlit – vymyslet se toho dá hodně.

Splňte mu jeho přání

Místo vymýšlení, čím mu uděláte radost, nechte ho rozhodnout samotného. A pak mu řekněte svoje přání i vy. Zůstaňte samozřejmě v rovině reálných možností. Pokud tedy nemáte kouzelného džina v láhvi. A jak už to u mužů bývá, určitě se po chvíli začnou jeho přání točit kolem sexu, takže byste možná mohli na začátku taky určit hranice.

Podvádějte

Ne ne ne, nemyslíme tím, abyste si byli nevěrní! Jde o podvádění ohledně zdravého jídla. Jeden den jezte jednoduše všechno, na co máte chuť – fast food, sladkosti, prostě všechno, co si běžně nedovolíte. V nejhorším to mohou být i ta čokoládová srdíčka.

Dopřejte si luxus a požitek

Předtím, než budete utrácet peníze za vzájemné dárky, dejte je dohromady a společně si dopřejte den plný luxusu – svátečně se oblékněte, zajděte si do vyhlášené restaurace, objednejte šampaňské a čtyřchodové menu a večer zakončete v nějakém dobrém baru.

Zdroj: (1) wwwen.wikipedia.org/wiki/Valentine%27s_Day, názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat