Moderní gentleman nepotřebuje profil na Facebooku

19.02.2020 | Vztahy

Když se řekne slovo gentleman, přestaví si většina lidí uhlazeného Angličana v obleku. Právě kultura gentlemanství je dědictvím této země náležející Spojenému království. Jenže jako se vyvíjí a neustále proměňuje celý vesmír a současná Anglie není tou, které vládla královna Viktorie, mění se i starý koncept gentlemanství. Podle britského magazínu GQ tak moderní gentleman třeba nenosí dvoje náramkové hodinky najednou, oblek pro něj není oděvem pro speciální příležitosti, a především, dávno nemá profil na Facebooku.

Jak se vyznačuje moderní gentleman

Moderní gentleman se také nesnaží vzbuzovat dojem přezaměstnaného muže, bez něhož se firma neobejde. Nikdy proto neodchází z kanceláře jako poslední. A protože se píše rok 2020, je to muž, který si uvědomuje dopady svého chování na životní prostředí. Proto se nepředvádí loučením se svobodou či oslavou narozenin v luxusní zámořské destinaci, ale raději nezvyšuje uhlíkovou stopu a uspořádá party v lokálním podniku.

Gentleman také stále nakupuje tištěné knihy, digitální sektor publikování nechává jen odborným článkům a publikacím.

Závěrem

„Přijměte také fakt, že nikdy nenapíšete knihu. Stejně by ji nikdo nečetl. Když jste dobře oblečení, nepleťte si to prosím s tím, že snad máte osobnost. Nikdy nepoužívejte elektronickou cigaretu. Dudlíky jsou totiž pro mimina. A jestli oznamujete, ‚na nějaký čas odcházím z Twitteru,‘ máme pro vás velmi důležitou novinku. Nikoho to nezajímá,“ vyjmenovává dále magazín GQ.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat