Lidé žijící ve vztazích jsou zdravější

Chcete se přestat stresovat, pít méně alkoholu a kouřit méně cigaret? Pak byste si měli „pořídit“ spokojený vztah. Ten funguje dokonce jako prevence rakoviny a zprostředkovatel optimismu!

Jaro je dost možná nejromantičtějším obdobím roku, což se příznivě odráží v účetnictví svatebních agentur. I ve chvíli, kdy čtete tento článek, si pravděpodobně stovky a stovky dvojic po celém světě slibují lásku a věrnost, přičemž si vyměňují prstýnky. Pragmatičtí jedinci by nejspíš řekli, že z jarní sňatkové euforie vytěží hlavně ekonomika. Lékaři však namítají, že spokojené svazky mají příznivý vliv na lidské zdraví. V jakém smyslu?

Klid a duševní kondice. Tu samota nenabízí

Lidé, kteří žijí v dlouhodobém a harmonickém manželství, vykazují nižší riziko demence, depresí i úzkostných poruch. Takové nadějné prohlášení vydávají po oficiálním ukončení své studie experti z londýnské univerzity, kteří odhalují i důvod. Sezdaní partneři se podle nich „nutí“ k častým preventivním prohlídkám, přičemž si vzájemně ulevují od stresu a psychické zátěže. Na rčení, že ve dvou se to lépe táhne, bude vážně něco pravdy…

Ochrana před rakovinou. Díky lásce

Rakovina je bezpochyby jednou z nejvážnějších chorob dnešní doby, na níž se lék bohužel stále hledá. Nebo už se našel? Podle amerických odborníků zřejmě ano. Naznačují totiž, jedinci, kteří jsou se svým protějškem opravdu šťastní a mají s ním silné citové vazby, vykazují více přirozených buněk bojujících proti rakovině. Tak tohle zní až neuvěřitelně.

Konec neřestí, které škodí

Manželství v mnoha případech splňuje i funkci odvykací kúry. Třeba Sociologický ústav Akademie věd České republiky uvádí, že se ženatí muži a vdané ženy dožívají oproti svobodným vyššího věku, přičemž rozdíl bývá v průměru 10 let. Jak to? Odpověď může přinést skutečnost, že sezdaní zpravidla pijí méně alkoholu a projevují větší snahu při zbavování se i svých dalších neřestí, jako je třeba kouření. I tohle ke zdraví pochopitelně hodně přispěje!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat