Světlo na konci tunelu po bolestivém rozchodu

Když skončí vztah, srazí vás to k zemi. A je jedno, jak jste se rozešli, a kdo se rozhodl to ukončit. Ale i smutek potřebuje svůj čas – a vy byste si ho měla dopřát. Existují určité fáze, kterými si musí projít každý, kdo právě ukončil vztah. Naše tipy vám pomohou se přes jednotlivé fáze dostat a krok za krokem najít štěstí nezávislosti.

Rozchod není nikdy jednoduchý. Doba, která následuje potom, se dá rozdělit do čtyř fází. Od totální beznaděje až po nový začátek.

Fáze první: Můj život skončil

První měsíc po rozchodu je nejhorší. A může se to zdát jako konec světa. Vůbec netušíte, jak to bez něj zvládnete, a chybí vám tolik, že byste mu nejraději zavolala. Nebo se aspoň podívala ne jeho Facebook nebo Instagram, abyste zjistila novinky. Že to není dobrý nápad, je snad jasné.

Zamezte si přístup ke všem sociálním médiím a nezkoušejte bývalého přítele kontaktovat. Smutná budete tak jako tak, ale tak to je v pořádku. A nemusíte se mučit zbytečně navíc. Podnikejte raději něco s přáteli a rodinou. Dělejte to, co máte rády.

Fáze druhá: Vidíte, mám se dobře

Měsíc po rozchodu se budete snažit sama sobě namluvit, že je všechno v pořádku. Už nechcete pořád otravovat kamarády a nutíte se být zase šťastná. Takže odpoutáváte svoji pozornost vším, co se vám vejde do kalendáře. Vaší bolesti to samozřejmě nepomůže, spíš ji jenom potlačí. 

Nelžete si a nepřetvařujte se před přáteli. Dovolte si být smutná a plakat. Potřebujete stále ještě čas všechno zpracovat. Některým lidem pomáhá psaní nebo umění jako filtr vlastních pocitů. Přihlaste se třeba na nějaký kurz.

Fáze třetí: Musím s tím žít

Asi za dva až tři měsíce už dokážete více připustit, že jste zraněná a nemůžete být pořád silná. Chápete ale také to, že nemůžete změnit, co se stalo. A že žít s tím vás může posílit.

Teď je nutné získat pozitivní energii. Ujasněte si výhody rozchodu (opravdu jsou!). Naučte se užívat si svobodného života a dělejte věci vědomě jen sama pro sebe, ne pro partnera. Najednou si začnete všímat věcí, kterých jste si před tím ani nevšimla.

Fáze čtvrtá: Život jde dál

A najednou jsou tři měsíce za vámi. Pomalu se dostáváte do fáze, ve které se díváte do budoucna a už si možná dokážete i představit život bez svého přítele. Odteď už to bude jenom lepší.

Začněte nový život s novými jasnými cíli. Například něco nového se naučit, najít si nové přátele nebo navštívit nějaké neznámé místo. Všechny ty věci, na které jste jako zadaná neměla čas.

Samozřejmě jsou i různé odlišnosti od těchto fází. Kdo například začne s potlačením, toho smutek nakonec stejně dohoní. Jenom to nový start o nějaký čas oddálí. A pokud fáze smutku trvá déle než jeden měsíc, také se nic neděje. Dopřejte si tolik času, kolik potřebujete. Je jedno, jak dlouho to bude trvat, jednou bude zase všechno dobré.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat