Obsah partnerova mobilu odtajněn

15.01.2021 | Vztahy

Jak těžké je odolat příležitosti! Nevyužít chvilkové nepozornosti partnera a nechat jeho mobil bez povšimnutí signalizuje, že něco není v pořádku. S vámi, s partnerem nebo celým vztahem? A co dělat, pokud v telefonu najdete kompromitující informace?

„Důvěřuj, ale prověřuj.“ Tak přesně tímhle doporučením se řídí kdekdo. Ostatně, asi to taky znáte. Partner odejde na toaletu, nebo jde k vratům vyzvednout balíček od kurýra. Jeho telefon se tak na pár minut ocitá bez dozoru. Odoláte a nepodíváte se do něj, nebo z vás příležitost udělá zloděje?

Takový běžný partnerský folklor

Podle průzkumu společnosti SAZKAmobil protějškův telefon kontroluje většina lidí, ovšem k činu se přizná jen třetina. Získané informace přitom jsou velkým problémem. Ne každý se dokáže přetvařovat a dělat, že se nic neděje. A když už to zvládne, vnitřně trpí a sám sebe kárá za to, že se dozvěděl o flirtu mezi vlastním partnerem a jeho sekretářkou. Vlastně to celé funguje tak, že pokud najdete nějaké kompromitující materiály, obvykle se začnete chovat divně. Partner si toho ve většině případů všimne, začne na vás vyzvídat a domáhat se odpovědí. Co je v takovou chvíli nejlepší?

Dobře mířenou politikou bývá upřímné doznání

Mezinárodně uznávaná sexuální a párová terapeutka Annabelle Knight říká, že kontrolovat partnerův mobil je vždy špatný nápad. V první řadě začněte u sebe a ptejte se, co vás k tomu vedlo. Podezření? Žárlivost? Změna chování protějšku? Ať už je to cokoli, slíděním za jeho zády dáváte najevo, že mu nedůvěřujete – bez ohledu na to, k jakým informacím se dostanete. V případě, že to partner zjistí, urazí se a naštve. Jenže to se nedá nic dělat, převezměte odpovědnost.

A co bude dál?

Přiznejte, co se stalo, omluvte se a zároveň srozumitelně vysvětlete svůj motiv. Nic nesvádějte na „vyšší moc“ ani „šestý smysl“, pracujte pouze s fakty. Odcizili jste se? On odmítá vaši fyzickou blízkost a navíc si telefon nápadně střeží jako oko v hlavě? Použijte přímé argumenty a teprve pak se zmiňte o tom, co vám mobil prozradil. Annabelle Knight dále podotýká, že pak už jen můžete doufat, že to protistrana pochopí a zároveň vám poskytne vysvětlení, o co se z její strany jedná. „Jediný vztah, který stojí za to mít, je ten poctivý, takže se v budoucnu ujistěte, že uděláte všechno pro to, aby se situace již neopakovala,“ varuje terapeutka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat