Na lásku se musí jít občas vědecky

Chcete, aby se do vás ON zamiloval? Věda přichází s poznatky, co je potřeba udělat, aby se to opravdu stalo.

Seznámili jste se, vzájemně si rozumíte a první rande se také vyvedlo? Teď je pravý čas pracovat na tom, aby vám naprosto propadl. Podle vědkyně Tracey Cox, která se tématem zamilování intenzivně zabývá, byste se měli držet následujících kroků.

Buďte lehce k mání

To rozhodně neznamená, abyste s ním při první příležitosti skočili do postele. V tomto případě to znamená, abyste s ním mluvili, věnovali mu pozornost, odpovídejte na jeho zprávy a setkávejte se s ním tak často, jak jen to půjde. Mnoho studií dokazuje, že když to, co máme rádi, vídáme často, máme rádi ještě více.

Nechte se získávat těžko

Ano, čtete správně! Po „buďte lehce k mání“ následuje jako druhý krok „nechte se získat jen těžko“. Ale to až teprve, když jste si ho prvním krokem pořádně omotali kolem prstu. Pak Tracey Cox doporučuje otočit. Princip je jednoduchý – člověk si váží něčeho, co má rád, ale jen zřídka nebo těžko získá.

Nechte ho zařídit vaše věci

Dělat něco pro druhé vzbuzuje v lidech pocit štěstí. A v lásce to znamená, že když mu dovolíte dělat pro vás malé laskavosti, bude se cítit potřebný a šťastný. Výsledkem pak bude, že vás bude milovat víc než předtím. Nechte se od něj tedy občas rozmazlit.

Udržujte oční kontakt

Zamilované páry, které při rozhovorech mezi sebou udržují po dobu alespoň 75 procent času oční kontakt, nechají se něčím jiným vyrušit mnohem méně. Jen pro srovnání – při normálním rozhovoru se doba očního kontaktu pohybuje mezi 30 až 60 procenty. Další plus pro zamilované je, že mozek při očním kontaktu vylučuje fenylethylamin, což s sebou přináší známé motýlky v břiše, bušení srdce nebo pot na dlaních. A čím více fenylethylaminu váš protějšek během rozhovoru vyloučí, tím větší bude jeho láska k vám. Proto se mu do očí dívejte často a dlouho.

Zdroj: Kniha: Hot love:how to get it (autor Tracey Cox)






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat