Hranice začínající nevěry

Devět z deseti lidí si přeje naprostou věrnost. A přesto je každý druhý / každá druhá nevěrný. Ale kde vlastně začíná nevěra? Líbačka na vánoční párty? Erotické fantazie? Flirtovací esemesky? Intimní přátelství?

Co je to vlastně nevěra? A začíná, i když ještě není ve hře nic fyzického? Těžko posoudit. Samozřejmě není nic dobrého na tom, když člověk, který je nám v životě nejblíže, před námi něco skrývá. Ačkoliv se jedná třeba „jen“ o povídání nebo několik společných chvilek. Ale je to nevěra? A musíme opravdu našemu protějšku říkat všechno? Kdy se z nevinného flirtu stane emocionální nevěra?

Když máte ve vztahu tajemství

Australská psycholožka Melanie Schilling to nazývá „mikro-cheating“. Tedy něco jako „malá nevěra“, která se ale stává stále častěji, protože sociální sítě jsou k tomu perfektní příležitostí. Je to v podstatě série malých nevinných, ale tajných jednání, kdy partner nebo partnerka udržují nějaký emocionální vztah k nějaké osobě mimo vztah. Například k expříteli, se kterým si delší čas píšete. Nebo si s někým chatujete a nezmíníte se o tom, že máte vztah s někým jiným. Nevěra spočívá tedy v tom, že něco tajíte než v tom, co skutečně děláte.

Nejdůležitější je nastavit pravidla

V zásadě lze říci, že vztah, ať je jakkoli vážný, nemusí celý život určovat emoční bytí jedné osoby. A není nijak zdravé ani pro člověka samotného ani pro vztah jako takový vyžadovat naprostou „exkluzivitu“, pokud jde o věci, které zažíváme, nebo lidi, na které myslíme. A stejně tak je v pořádku, pokud někdo z takového jednání svého partnera nemá dobrý pocit. Vždy je důležité pocit nevěry brát vážně a mluvit o něm. A v neposlední řadě je potřeba také hovořit o podmínkách, která mají ve vztahu platit. Protože co je a co není nevěra je pouze na těch dvou lidech, kterých se takové jednání týká.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat