Ideální představy o vztahu ho ničí

Pár tvoříte už několik let, ale možná se sami sebe tu a tam zeptáte, jestli by mohl vydržet na celý život. Pokud si na pomoc vezmeme vědu, je údajně váš vztah ohrožený, pokud trváte na těchto představách.

Podobné představy o budoucnosti, věrnost a láska – to jsou tři požadavky, které většina z nás má na to, aby mohl vztah fungovat dlouhodobě. Následující tři body jsou ale pro většinu lidí také garantem dlouhodobé lásky. Podle vědy jsou ale právě tyto ideální představy jenom fraška.

Vztah vydrží dlouho, pokud trvá romantika

Pokud se vytratí romantika a odletí motýlci z břicha už po několika měsících, není pak dostatečně hluboký a intimní. To si možná myslíte, ale podle vědců to není pravda. Jsou to právě páry bez romantických představ, které se už ve vztahu sžily, které mají větší šance na udržení dlouhodobého vztahu.

Vrána k vráně sedá

Je pro vás pro fungující vztah důležité, abyste si s partnerem byli podobní? Tak to také nesouhlasí. Lepší údajně je, pokud si například sebevědomý partner hledá někoho, kdo je spíše v jednání nejistý, a naopak. Pro naprostou „tutovku“ je podle vědeckých poznatků prý nejlepší nejistý muž a sebevědomá žena.

Sex je velmi důležitý

Sex je často označován jako nejkrásnější věc na světě. Ale je také důležitý pro dlouhodobý vztah? Věda tvrdí, že ne. Důležitější je, aby se partneři dokázali sblížit i jiným způsobem – třeba společným mazlením u televize. Nepotřebují totiž sex jako důkaz lásky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat