Některé věci by si žena neměla nikdy nechat líbit

11.05.2021 | Vztahy

Hranice slušnosti a důvěry. Kde vlastně jsou? Každý pár to může mít nastavené jinak. Zatímco Novákovi nepovažují flirtování s jinými za prohřešek vůči vztahu, u Svobodových je to přesně obráceně. Existují však věci, které by žena muži nikdy neměla odpustit, protože ji znevažují a ponižují. Které to jsou?

Že proti sobě máte někoho, kdo si vás neváží, můžete poznat ihned, nebo až za několik dní, týdnů a možná i let. Zbavit se takové přítěže se ale dá za každých okolností. Nenechte si namluvit nic jiného! Pokud na vás muž zkouší níže uvedené nekalé triky, poohlédněte se jinde.

Lež

Dobře, tak si prostě píše s kolegyní z práce – v poněkud nestandardní denní nebo noční dobu. Ať už za tím stojí cokoli, měl by to partner přiznat a opakovaně vám netvrdit opak. Vždyť lhal už minutý měsíc a ten před ním taky.

Nerespektování vaší práce/kariéry/koníčků

On je ten nedotknutelný. Jeho vysoká škola je jistě lepší než ta vaše. Ve svém oboru nejste dobrá, tenis, který milujete, ostatní taky hrají precizněji a dravěji. Partner má pořád něco. Naznačuje snad, že jste hloupá a neschopná? No ano, je to přesně tak. Záleží, jestli si to necháte líbit.

Nesmyslné obviňování

To vy můžete za to, že vás podvedl. To vy jste zodpovědná za jeho chyby, nedostatky a selhání. Je mu snad pět? Dospělý a zralý mužský by přesně tohle nikdy neměl vypustit z úst.

Sdělování intimností na veřejnosti

Dobře, nejste pyšná na to, že jste se tuhle dost opila a usnula na toaletě. No co, už se stalo. Dala jste si o skleničku navíc, a to u sebe doma. Nikdo vás u toho neviděl – kromě partnera, který by vaše soukromí měl ctít. To znamená, že legrace před přáteli je jedna věc, ale ztrapňování, detaily a intimnosti druhá. Vyfotí-li si vás partner s hlavou v míse, nebo dokonce polonahou, a pak to ukazuje, kde může, není to přítel, ale vůl.

Nucení do věcí, které se vám příčí

Vztah je o komunikaci a kompromisech. Jeden něco navrhne a druhý se k tomu vyjádří. Pakliže protějšek nevyjednává a rovnou vás nutí k něčemu, co se vám nelíbí, berte nohy na ramena a už se k němu nevracejte. Ten o slušném chování, úctě a hranicích neví vůbec nic.

Bagatelizování problémů

Muž má o ženu pečovat a být tu pro ni v těžkých chvílích. Přišla jste o rodiče? Máte za sebou potrat, vyhazov z práce nebo nějakou jinou, pro vás životně důležitou a náročnou zkoušku? Pak vás má obejmout a okamžitě se stylizovat do role silné opory. Ne, že začne problémy a rány osudu znevažovat, bagatelizovat či je dokonce zesměšňovat. To mu nikdy neodpusťte!

Psychické i fyzické násilí

Pamatujte, že domácí násilí nejsou jenom facky. Odpírání spánku, jídla, vynucený sex, zastrašování, psychický nátlak, vyhrožování, nadávání, nerespektování přání, ponižování, izolování od rodiny a přátel, snižování důstojnosti a podobně. Tohle do partnerství a jiných vztahů skutečně nepatří.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat