Zkraťte dobu rekonvalescence po rozpadu vztahu

28.06.2021 | Vztahy

Rozchody a rozvody nejsou příjemné samy o sobě, a to ani nemusíte být jejich aktérem. Vždy se okolo nich nadělá hodně humbuku, trpí emoce, city, děti, zdraví i peněženka. Jste zrovna v situaci, kdy jeden vztah uzavíráte? Nedělejte si to ještě těžší a začněte žít co možná nejdříve. Jak? Dodržujte těchto 5 zásad!

Jedna nepříjemná událost vás sice může složit na kolena, ale to neznamená, že se z ní nevzpamatujete. Zkraťte dobu rekonvalescence po rozpadu vztahu. S těmito pěti tipy vám to půjde o dost rychleji.

Pokud to jde, držte hlavu nahoře

Zlomené srdce se časem zahojí a vy se v této fázi potřebujete cítit sama sebou. Silná. Ano, máte právo ptát se na důvody rozchodu a vlastní chyby, ale nikdy neproste, aby partner (teď již bývalý) rušil svá rozhodnutí. Zachovejte si sebeúctu a nedoprošujte se, jinak se vaše vlastní sebehodnota sníží. Dřív či později.

Neohlížejte se zpět

Už se stalo. Rozešli jste se. Pochopitelně, že projdete různými fázemi, jako je třeba smutek, vztek i sebelítost, ale již v rané fázi po rozchodu myslete na budoucnost. Domluvte se s partnerem na výživném pro děti, v případě potřeby kontaktujte právníka, pokud se k tomu ex nemá.

Mluvte o tom

Možná, že večer brečíte do polštáře, ale přes den se snažíte zachovat si tvář. Před kolegyněmi, kamarádkami, synem, dcerou… Někdy je to ale to nejhorší, čeho se můžete dopustit. Nedržte to v sobě, mluvte o svých pocitech, ventilujte je, nechte přítelkyni, aby vás vyslechla. Urychlí to proces obnovy.

Nespěchejte na sebe

Nejdřív zařiďte vše potřebné – bydlení, popřípadě novou práci nebo školu, pokud se stěhujete. Věci „navíc“ vypusťte a dopřejte si prostor. Na vzpamatování se, na regeneraci těla a duše. Choďte na procházky, cvičte (klidně i doma), pokud chcete. Nebo to naopak nedělejte, když vás přejde chuť. Výkyvy nálady jsou v tomto choulostivém období normální.

Svůj čas věnujte bližním

Rodiče, sourozenci, ale klidně třeba i sousedi a sousedky. Váš vztah skončil, ale vy jste stále naživu. Vašim bližním na vás záleží, buďte s nimi co nejčastěji. Navíc vám poskytnou emocionální podporu, kterou momentálně potřebujete. Nebojte se požádat je o pomoc a na oplátku jim věnujte svůj čas. V případě, že často a již dlouhodobě pociťujete frustraci, obraťte se na psychoterapeuta.

Zdroj: Názor autora






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat