Krásní lidé mají smůlu v lásce

Krásní lidé mají sice statisticky více příležitostí se zamilovat, štěstí v lásce jim to ale nepřinese. Alespoň to tvrdí nová studie.

Sociologové Harvardovy univerzity v jedné rozsáhlé studii zjistili, že atraktivní lidé mají ve srovnání s těmi „normálními“ potíže udržet si dlouhodobý vztah. To znamená, že i když si možná najdou partnera rychleji, je pro ně složitější vést dlouhý uspokojivý vztah.

Ročenky jako předloha zkoumání

Vedoucí studie, Christine Ma-Kellams, chtěla vyvrátit mýtus, že krásní lidé mají v lásce údajně více štěstí než ti méně atraktivní. To je, jak sama říká, alespoň zažitý obraz ve společnosti spoluvytvořený literaturou a filmem. Pro svůj výzkum využila kromě jiného i středoškolské ročenky, ve kterých označila studenty do škatulky více nebo méně atraktivních. Pak nechala svůj tým, aby zjistil, jestli a jak dlouho byli později vdaní nebo ženatí.

Větší riziko nevěry

Její studie nakonec vedla k překvapivému výsledku: čím krásnější osoba je, tím méně „úspěšné“ byly její vztahy. Výsledek si Christine Ma-Kellams vysvětluje tak, že ten, kdo je atraktivní, má více možností, co se týká vztahů. Ale přesně to je ten důvod, proč je vztah potom „náchylnější“ na možná nebezpečí z vnější. Závěr tedy je, že mít příliš mnoho alternativ nepřispívá k dlouhověkosti vztahu.

Zdroj: názory autora, https://www.researchgate.net/publication/313326948_Attractiveness_and_relationship_longevity_Beauty_is_not_what_it_is_cracked_up_to_be_Attractiveness_and_relationship_outcomes, https://graziadaily.co.uk/life/real-life/physically-attractive-people-unlucky-love/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat