Vztah ze seznamky bývá spokojenější

Jste k internetovým seznamovacím službám poněkud skeptičtí? I odborníci byli, ale změnili názor. Teď upozorňují na to, že virtuální svět je oproti tomu reálnému na randění zkrátka lepší. Proč?

Seznámit se s někým přes internet? Zatímco ještě před pár lety by něco takového zkusila jen hrstka odvážných, dnes jde o úplně normální a běžnou věc. Možná je to kvůli rozvoji moderních technologií. Anebo jsme trochu zlenivěli a už nás zkrátka unavuje obcházet po večerech bary. Každopádně mají vztahy, které začínají on-line, obrovskou výhodu.

Klik ke šťastným vyhlídkám

S průzkumy, jež potvrzují, že internetové svazky bývají pevnější a harmoničtější, se v poslední době roztrhl pytel. Ale proč tomu tak je? No to je otázka. Odborníci připouští, že tu důležitým faktorem může být vážnost situace. Lidé, kteří si založí profil na seznamce, ve většině případů touží po smysluplné lásce s dlouhým trváním, nikoli chvilkovém zpestření stereotypní nudy. Jinými slovy – neberou to na lehkou váhu. Podobné zaměření skutečně dokáže v kompatibilitě dvojice sehrát nějakou roli. Ostatně, vyplynulo i z nedávného rakouského výzkumu uskutečněného Vídeňskou univerzitou. Jeho poznatky sdělují, že společné představy o budoucnosti jsou tou nejlepší vztahovou vstupní investicí. Vážně vane vítr právě odtud? Zřejmě to tak bude.

Pojď to toho praštit, zlato!

Rozsáhlá zahraniční studie zveřejněná v prestižním magazínu Proceedings of the National Academy of Sciences prokázala, že jedinci, kteří svůj protějšek potkají „na síti“, nejenže dříve vstupují do manželství, bývají také obecně spokojenější. Tedy alespoň ve srovnání s těmi, co se s partnerem dají dohromady v „běžném životě“.

„Nikdo neříká, že on-line seznamování je jistou zárukou úspěchu i způsob, jak předejít rozvodu Ale nějaké kouzlo mít musí. Možná je to zásluha široké nabídky i otevřenější a upřímnější virtuální komunikace, která předchází osobnímu setkání,“ domnívá se americký psycholog Jeffrey A. Hall.

Zdroje: businessinsider.com, marriage.com, https://www.pnas.org/content/pnas/110/25/10135.full.pdf







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat