Vhodně načasovaná upřímnost

Občas nás nevědomě každodenním životem provází malé lži, i když většinou jen proto, abychom chránili naše milované. Přesto bychom v jistých situacích měli raději říkat pravdu.

Většina z nás by o sobě pravděpodobně tvrdila, že je čestný člověk. Pokud se ale zamyslíte, zjistíte, že je váš život plný malých „nouzových“ lží. Většinou nelžeme kvůli sobě, ale kvůli ostatním – nechceme jim způsobit potíže, nechceme přitahovat pozornost, a ačkoli chcete být silní, oslabujete tak své vlastní limity.

Trochu více upřímnosti by bylo dobré nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Protože pokud k sobě budeme upřímnější, můžeme si také lépe porozumět. A empatie ještě nikomu neublížila, že? Upřímnost může dokonce otevřít nové dveře. V následujících věcech byste měli být upřímní rozhodně.

Když toho máte v práci hodně

Někdy nadřízení nevidí, co všechno máte na práci – a když je toho už hodně, je tím nejdůležitějším úkolem, jim to dát najevo. Není to znakem slabosti, ale síly, protože, kdo si drží svoje hranice, toho berou lidi vážně.

Když se necítíme dobře

„Tohle nechci.“ – zařaďte si prosím podobnou větu do svého slovníku. Zejména během pandemie je občas velmi těžké určit, s kolika lidmi se chcete setkat, zda a kde se testovat nebo nechat očkovat a jak zajistit co největší bezpečnost. Každý má jiné limity, ale i když jde o pocity, které ostatní mohou vidět jinak, není to důvod proč o nich nemluvit. Pokud se necítím pohodlně v jakékoli situaci, je naším právem to vyjádřit a naslouchat našemu vnitřnímu pocitu – a každý to musí respektovat.

Když uděláme chybu

Nikdo nepřiznává chyby rád, ale je to lidské a nám i ostatním to může velmi pomoci. Omluva má někdy mnohem větší cenu než jakékoli vysvětlování.

Když jdeme za svoje limity

Ano, někdy svoje limity překročíte a občas je to i dobře pro váš vlastní růst. Nemělo by se to ale stávat trvalým stavem. Když si uvědomíte, že už jste na hraně svých sil a možností, je v pořádku říct NE. Může to působit sobecky, ale věřte, že vám potom zbyde energie pro ty, kdo ji opravdu potřebují.

Zdroj: názory autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:58
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:13
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:13

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat