Otázky pro nejlepší kamarádku

S nejlepší kamarádkou mluvíte o všem a o ničem. Znáte velká tajemství, i drobnosti z každodenního života. Existují ovšem otázky, na které byste se měla kamarádky ptát častěji.

Pokud máte dobrou přítelkyni dlouhodobě, dospějete jednoho dne do bodu, kdy ji znáte téměř stejně dobře jako sama sebe. I když náš mozek žije v představě, že je to stejná osoba jako ta před dvaceti lety. A přitom se i vaše kamarádka jistě vyvinula – stejně jako vy. A pak najednou zjistíme, že se chová nějak divně…

Není to tak neobvyklé, jak by se mohlo zdát. Každodenní život není zátěžovým testem jenom pro vztahy, ale i pro přátelství. Najednou mluvíte o stále stejných věcech a ani si nevšimnete, že přesto, že se vidíte každý den, tak se navzájem vzdalujete.

Jak se tomu vyhnout? Jak se neodcizit? Otázkami, které jste položili možná už stokrát, ale odpovědi se mohly změnit.

„Jak se máš?“

Když není čas, málokdy odpovíme na otázku, jak se máme, upřímně. Když se ale někdo zeptá, znamená to, že má čas a chce znát skutečnou odpověď.

„Jak to zvládáš?“

Smrt, stěhování, rozvod, nemoc… V našich životech se nevyhnutelně potkáváme i s takovými situacemi. V akutní fázi jste jistě na blízku, ale možná časem a tíhou vlastních starostí zapomenete, že pro přítele situace pokračuje. Takovou otázkou tak kamarádce dáte najevo, že tu pro ni jste i v dalších fázích zpracovávání těžké situace.

„Spí se ti v noci dobře?“

Všichni známe ty nekonečné spirály myšlenek za bezesných nocí nebo začínajícím ranním úsvitu. Co trápí vaše přátele? Možná právě vy byste mohli z labyrintu najít správnou cestu.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:29
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:26
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:21

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat