Muži na ženách obdivují soběstačnost a inteligenci

Jak vypadá ideální žena? Na to má asi každý muž svůj vlastní názor. Zatímco tomu nezralému prý jde spíše o zevnějšek a sex-appeal, ten zralý si cení chytrosti, nezávislosti a pečující povahy, která neodsoudí jeho citlivé nitro.

Mezi mužem a ženou panují takové rozdíly, že snad ani nemohou být větší. No ano, říká se to, ale je to opravdu tak? Jak se to vezme. Když jde totiž o dlouhodobější vztah, potřeby obou pohlaví se zase tolik neliší. Po čem pánové touží a proč se jejich spokojenost netočí jen okolo vzhledu partnerky?

Povrchnost není pro všechny

Zajeté stereotypní pohledy naznačují, že fyzická přitažlivost a intimita jsou jediné vlastnosti, které muže na ženách zajímají. Možná se to nedá tak úplně vyloučit, nicméně platí to spíše pro nezralé jedince (1). Co tedy chtějí ti, kteří už „dozráli“?

Dávka zdravého sebevědomí je žádoucí

Chytrost, smělost, zdravé sebevědomí a soběstačnost. To jsou klíčové vlastnosti. Muži obdivují ženy, které jsou inteligentní a dokážou být nezávislé. Ovšem jsou tu i jiné věci, na které se ve světě testosteronu klade velký důraz (2). Že by láska skutečně procházela žaludkem?

Péče jako od maminky? Může být!

Opora hraje prim. A zřejmě dost ovlivní základní a nosné pilíře svazku. Asi každý člověk potřebuje někoho, kdo ho podpoří při jeho vzestupech a pádech. Je ideální, pokud má dotyčný i pečující povahu. Žena, která se umí postarat jako matka a nejlepší přítel v jednom, ta bude vždycky o krok napřed (2). No vida, celé to asi nebude jen o teplých večeřích a vypraném prádle, které je naskládáno v “komínkách”. Čím ještě se může pochlubit ztělesněná dámská dokonalost?

Pryč s předsudky, sem s upřímností!

Převážná většina mužů má tvrdou tvář, pod kterou se skrývá jemné a citlivé nitro. Tito jedinci chtějí protějšek, který takovou jemnou přijme a nikdy neodsoudí. Předsudky se v harmonickém svazku opravdu nenosí (2).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25062930/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7083111/, www.hindustantimes.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat