Přerušení vztahu mu může pomoct

Přestávka od partnera? Pro mnohé je to pravděpodobně děsivá myšlenka – a často jen první krok k odloučení. Ale za určitých okolností může mít přerušení vztahu dokonalý smysl.

Pro mnohé je „dát si pauzu“ jasným signálem, že to je konec vztahu. Možnost, že dočasné oddělení je pro partnerství dobré a dlouhodobě posiluje vztah, je pro většinu nemyslitelné.

Ale... Proč ne? Z práce potřebujete také dovolenou, i když vás stále baví. A koníčky, které milujeme a nedokážeme bez nich žít, občas také přerostou mez a my si musíme odpočinout. Proč byste stejně neměli potřebovat přestávku od své oblíbené osoby?

Ideálně samozřejmě máme takový vztah, kde máme dostatek svobody, nelezeme si navzájem na nervy nebo se v určitém okamžiku nepovažujeme jen za "Petrovu přítelkyni". Pokud se cítíme vztahem otráveni, je to pravděpodobně kvůli rutině ve vztahu a ne proto, že osoba po našem boku není ta pravá. Proto může být přerušení vztahu za určitých okolností naprosto užitečné.

Zapomněli jste, kdo jste

Nemyslíme tím, že jste se bouchli do hlavy a ztratili paměť, ale že jste zanedbali svou identitu a sebevědomí. Protože jste se chtěli plně soustředit na svůj vztah a svého partnera. Může se stát, že v partnerství ztratíme ze zřetele své vlastní cíle, sny a hodnoty – a pak už pomůže jen jedna věc – sbalit věci a znovu se nad sebou zamyslet.

Už jste vyzkoušeli všechno, ale stále znovu narážíte

Mluvení, hádky, sex. Už jste prošli všemi zřejmými strategiemi řešení konfliktů, ale nic nepomohlo dlouhodobě? Možná potřebujete odstup a jiný pohled na věc, abyste viděli, co se za vašimi problémy ukrývá. Pokud jste se snažili, znamená to, že vám oběma na sobě a vztahu záleží. Proto se může stát, že najednou uvidíte, že jste byli neustále naštvaní kvůli maličkostem – kterým jste se mohli stejně dobře zasmát.

Když přemýšlíte o budoucnosti, nevidíte se spolu

Pokud svého partnera vedle sebe nevidíte i jako starého scvrklého stařečka, měli byste to brát vážně. Ať už je to znamení, že společná budoucnost vás dvou v tom není, nebo že prostě nevíte, kam vaše cesta směřuje, nejlepší způsob, jak to zjistit, je dát si pauzu a přemýšlet o dalších třeba 40 letech.

Je toho na vás hodně

Stres v práci, vaše máma prochází těžkým obdobím a váš vztah je jako další zátěž? Pak si promluvte se svým partnerem a dohodněte se na přestávce. V některých fázích života vám ani osoba, kterou milujete, nemůže pomoci. Ale to není důvod vzdát se ho jednou provždy.

Strach ze ztráty partnera vás přivádí k šílenství

Jste tak žárliví, že to nemůžete vydržet? Máte panický strach, že by se váš vztah mohl rozpadnout? No, i tak by vám přestávka mohla prospět, stejně jako vás může překvapit. I když jste našli toho pravého a zůstanete spolu až do konce svých dnů, měli byste si vždy zachovat alespoň trochu nezávislosti a pocit, že můžete být šťastní. Uvědomit si to a získat jistotu, že jste ve vztahu z lásky ne ze strachu, může být užitečné.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat