Mnoho mužů postrádá dobrého přítele

Stále méně mužů má dobrého přítele. Proč tomu tak je – a jak to můžete zlepšit?

Většina mužů si toho ani nevšimne – jejich životy naplňuje práce a rodina. Ale jakmile se ve vztahu objeví krize, nebo dokonce hrozí rozchod, najednou muži postrádají někoho, s kým by si mohli promluvit. Partner je tak často jedinou osobou, se kterou je pojí emocionální blízkost.

Mužská přátelství jsou odlišná

Pro nedostatek přátelství mezi muži existuje několik důvodů. Na jedné straně dojde k přerušení kontaktů s kamarády, když člověk založí rodinu. Pak je příliš málo času na návštěvy u kamarádů, na fotbal nebo na setkání s kamarády u skleničky piva. Pokud se k tomu ještě přidá stěhování, kontakty se obvykle ztratí úplně. A jen málokterý muž je fanda do telefonování. Ženy jsou na tom jinak, je to jako srovnávat dva světy. Obecně platí, že člověk nesmí předpokládat definici přátelství podle žen.

Emoce jsou důležitou součástí přátelství

Na druhou stranu spočívá hlavní důvod nedostatku přátelství v "zákazu pocitů". Muži přece pocity jako je smutek, strach nebo bezmocnost vůbec necítí. Dokonce už malí chlapci jsou v tomto duchu vychovávaní. Sice dochází k nápravě – ale jen velmi pomalu.

Někteří muži považují za snazší prolomit tento "zákaz" v kontaktu se ženou. Mezi sebou muži naopak hodně mluví o faktických tématech – politice, autech, sportu. Ale to na přátelství nestačí.

Většina si z dětství odnáší, že muž o svých pocitech nemluví. Pokud k tomu někdy došlo, bylo to spíše s matkou než s otcem.

Tip pro muže, jak aktivně najít přítele

Muži nepotřebují kontakt s kamarádem v každodenním životě tak intenzivně jako ženy. Ale pokud člověk nemá nikoho jiného než partnera, spadne po rozchodu do hluboké propasti. Možná by se dalo i některým rozchodům vyhnout, pokud má muž někoho, kdo mu naslouchá a dává upřímnou zpětnou vazbu. Jako opravdový přítel. Tak proč by člověk neměl hledat konkrétně příležitosti, situace, kdy by se mohl setkat s někým, kdo má zájem o osobní rozhovory?

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat