Nejčastější příčinou partnerských hádek jsou peníze

Více než 60 procent lidí se s parterem hádá kvůli penězům, a to klidně několikrát týdně. Patříte mezi ně i vy? A víte, že tohle celé může skončit i rozchodem? Co dělat, aby vás to nepotkalo?

Ať se nám to líbí, nebo ne, partnerské hádky k životu patří. Jaké jsou jejich nejčastější příčiny? Někdy je to dělba domácích prací a ignorace základních hygienických standardů, jindy zase odlišný pohled na výchovu dětí. Všechny tyto rozbroje ale předčí peníze. Ty jsou největším jablkem svárů!

Já šetřím, kde můžu. A ty jen rozhazuješ!

Neshody ohledně bankovek přiznává téměř 62 procent jedinců. Vyplývá to z průzkumu (1) britské investiční společnosti Royal London, který však poukazuje i na jiná zajímavá fakta. Třeba to, že každý čtvrtý člověk považuje svého partnera za nezodpovědného marnotratného hýřila, který nemyslí na buducnost a nedělá si žádné finanční rezervy na mimořádné výdaje. Zhruba třetina lidí před svou drahou polovičkou také tají založení spořícího účtu nebo naopak dluhy. Tohle všechno s romantikou a harmonickým svazkem pochopitelně nemá co dělat. A právě proto se kvůli penězům hodně vztahů rozpadá. Jak tomu předejít? No jistě, že nejlepší prevencí je upřímnost. Ačkoli placení složenek dozajista není tím nejromantičtějším tématem, je třeba o něm hovořit. Tady rozhodně neplatí, že mlčeti zlato!

Nečekejte, až se rozchod zeptá

Vyhraďte si čas na to, abyste si doma, hezky v klidu, o svých financích pořádně popovídali. To přesně doporučují autoři výše zmíněného průzkumu (1), kteří působí ve jmenované investiční společnosti. Podle nich je velice přínosné stanovit si nějaké krátkodobé i dlouhodobé cíle ohledně placení určitých závazků. Ne, nemusíte si nutně vytvořit společný bankovní účet, abyste o sobě měli důkladný finanční přehled, ale nic před sebou nezatajujte a buďte k sobě otevření. Víte přece, že lež má krátké nohy a pravda stejně jednou vypluje na povrch. Také se demokraticky dohodněte, jak si rozdělíte účty za domácnost. To je důležité hlavně v případě, že jeden vydělává více než druhý.  

Zdroje: (1) www.royallondon.com/about-us/media/media-centre/press-releases/press-releases-2022/february/love-and-money-couples-reveal-theyre-poles-apart/C







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza těsto

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

195 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat