Vysocí muži jsou ideální manželé

Čím vyšší, tím lepší? Pokud jde o muže, tak rozhodně! Ti s nadprůměrnou výškou mají lepší paměť, zdravější srdce, více peněz i ustavičně dobrou náladu. Jsou tedy perfektní partií!

Tom Cruise, Vin Diesel nebo Jason Statham. Nic proti těmto hollywoodským fešákům, ale co se týká tělesné výšky, příroda k nim příliš štědrá nebyla. Věřili byste tomu, že se tento „handicap“ může podepsat i na jejich vztazích? No vážně. V čem jsou vysocí muži lepší a proč je věda považuje za ideální partnery vhodné do manželství?

Zapomínání nemají v povaze

Chcete mít po svém boku muže, který si bude pamatovat každou maličkost? Takového, co nikdy nezapomene na vaše narozeniny, výročí, svátek ani nákupní seznam? Existuje. A můžete si vedle něj obout i zatraceně vysoké podpatky, aniž by hrozilo, že budete o hlavu větší. Hned několik vědeckých studií (1, 4) prokázalo, že čahouni bývají méně náchylní k demenci i kognitivním poruchám, proto mívají dobrou paměť. Co dalšího jim hraje do karet?

Vydělávají více peněz

O peníze jde vždycky až na prvním místě a nedá se popřít, že mohou přinést určitý klid a hlavně pohodlí. Hádat můžete dvakrát, čí bankovní účty ukazují mnohem hezčí a kulatější čísla! Ani odborníci netuší, proč vysocí muži zpravidla vydělávají více peněz, nicméně z jejich výzkumů to tak vyplývá. Mimochodem, i finanční žebříček (2) sestavený prestižním časopisem Fortune 500 prokázal, že více než polovina movitých generálních ředitelů prosperujících společností měří přes 180 cm.

Jsou šťastnější

A máme tu další předpoklad, proč jsou jedinci s nadprůměrnou výškou naprosto perfektními partnery. Podle americké soukromé neziskové výzkumné organizace National Bureau of Economic Research (3) bývají obecně spokojenější, šťastnější a optimističtější. Méně podléhají stresu a je s nimi větší zábava. S tím možná souvisí i další vědecký poznatek, který mají na svědomí britští experti z Leicesterské university. Ti na základě svého průzkumu došli k závěru, že se vysocí pánové dožívají delšího věku a mají zdravější srdce.

Zdroje: (1) www.telegraph.co.uk/men/the-filter/11615756/Tall-men-earn-more-are-more-attractive-and-have-healthier-hearts.html, (2) www.theatlantic.com/business/archive/2015/05/the-financial-perks-of-being-tall/393518/?utm_source=SFFB, (3) www.askmen.com/news/power_money/taller-people-earn-more-money.html, (4) www.princeton.edu/~deaton/downloads/deaton_kahneman_high_income_improves_evaluation_August2010.pdf, le.ac.uk/news/2015/april/increased-risk-of-coronary-heart-disease-could-be-associated-with-shorter-height






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
13 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
219 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat