Chyby, kterými muži ohrožují svá manželství

18.07.2023 | Vztahy

Láska až za hrob? Ne pokaždé. Zodpovědnost za udržení vztahu leží na bedrech obou pohlaví, přičemž každé z nich dělá nějaké specifické chyby. Co se týče mužů, tak ti se v manželství dopouštějí hlavně těchto častých přešlapů!

Je to dřina – a veliká! Lidé žijící v dlouhodobých partnerstvích si stěžují převážně na vyčpělost vztahů, nedostatek času i financí či nepochopení z partnerovy strany. Každý by ale měl začít převážně sám u sebe. Čím a jak konkrétně muži ohrožují manželskou lásku, soulad a harmonii?

Zatajují příjmy a výdaje

Tak jistě, že v zájmu rodinného klidu nepřiznáte, že ty nádherné lodičky stály o nějakou tu korunu víc, ale kdo je bez viny? Velké nákupy bez konzultace s manželkou a zatajování výplatních pásek ani u mužů není žádnou novinkou, s čímž se pojí jisté riziko. Jakmile vás drahá polovička od těchto informací odřízne, ztrácíte vůči ní důvěru.

Nezapojují se do výchovy dětí

Většina mužů nechává výchovu dětí na ženě, a to je špatně. Otcové hrají v životě menších i větších ratolestí důležitou roli – a potřebují, aby s nimi jejich otec trávil čas. Navíc platí, že pokud pánové svým ženám ukrojí z koláče povinností a péče o rodinu, dámy mohou efektivněji čerpat síly, tudíž nejsou tak unavené a nahněvané. Pochopil tohle váš manžel?

Nepečují o své tělo

Každému muži se líbí, když má po boku manželku, které není její fyzický vzhled lhostejný. A platí to i obráceně. Bohužel, leckdo káže vodu a pije víno. Kvůli vysedávání na gauči, každodennímu popíjení piva a absenci péče o sebe sama pánové v očích žen ztrácejí šmrnc.

Nenaslouchají

Muži, naučte se naslouchat tomu, co vám partnerka říká, a berte v potaz její názory. Nepředpokládejte, že automaticky víte, co si zrovna myslí, rozhodně to tak nemusí být!

Dovolují, aby se ženy cítily nepříjemně

V případě, že váš partner dovolí, aby se k vám jeho přátelé nechovali s respektem, stejně jako jeho rodina, selhal na plné čáře.

Nepřiznávají chyby a ani se za ně neomlouvají

Odmítnout se omluvit, když se mýlíte, je jednou z dalších pánských chyb. Přitom by slůvka jako „omlouvám se“ a „odpouštím ti“ měla být denním chlebem dvou dospělých lidí a partnerů.

Porovnávají

„Jó, to Maruška z účtárny je mnohem šikovnější a bystřejší než ty.“ Porovnávání s jinými ženami může být nebezpečné a velmi zraňující. Každý člověk má své silné i slabé stránky a není fér na ně přehnaně a cynicky upozorňovat. Ctěte svou ženu, milí zlatí, za to, kým je, ne za to, co dělá nebo nedělá!

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:30
17 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:58
162 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:57

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat