Jste citlivější, než si myslíte

Citliví lidé jsou plačtiví a vy mezi ně rozhodně nepatříte? Buďte opatrní s unáhlenými soudy – tyto signály vám mohou ukázat, že jste citlivější, než si možná myslíte.

Typické obvinění v naší moderní společnosti zní: Jste příliš citlivý! Říká se, že některé politické skupiny nebo menšiny jsou příliš citlivé. A celé generace stejně, Gen Z už prostě nic nezvládne! Není nic špatného na tom být citlivým člověkem a být v kontaktu se svými vlastními pocity. Mnoho lidí si o sobě dokonce myslí, že jsou méně citliví, než ve skutečnosti jsou. Tyto příznaky ukazují, že jste citlivější, než si myslíte.

Vaše pocity jsou intenzivní

Citliví lidé nejsou přecitlivělí – jen velmi intenzivně pocity prožívají. To platí pro všechny emoce, příjemné i nepříjemné. To je síla a někdy i výzva. Jenže, a to by mělo být citlivým lidem jasné, potlačováním citů se nikam nedostanou. Mimochodem, hluboké cítění se netýká jen vašich vlastních emocí – citliví lidé také silně cítí ostatní. Empatie je důležitou součástí citlivosti.

Hodně přemýšlíte

Mnoho lidí nespojuje myšlení a cítění. Lidé, kteří hodně přemýšlejí o životě, svých problémech i problémech jiných lidí, jsou často také citliví – jen to možná nevidí. Kvůli své přemýšlivé povaze mají tendenci se považovat za racionální lidi. Přemýšlení a intenzivní zaobírání se hlubokými tématy může být také známkou citlivosti.

Vyhýbáte se konfliktům

Protože citliví lidé vše velmi silně cítí, hádky a konflikty – zvláště ty hlasité – jsou pro ně často obzvlášť nepříjemné. Takovým situacím se tedy raději vyhněte. Takové vyhýbací taktiky často nejsou typickým projevem citlivého člověka, ale touha po harmonii a strach z hádek často pramení právě z citlivosti.

Potřebujete čas pro sebe

Introvertní lidé jsou často citlivější, než si myslí. Ale: Introverti přece nemají rádi lidi – jak tedy mohou být citliví? Potřeba spousty odpočinku a času nevyplývá pouze z nechuti k lidem, ale častěji z pocitu přetíženosti, ze spousty dojmů a obecně soužití s ​​ostatními. Introverze a citlivost jdou tedy většinou ruku v ruce.

Jste velmi sebekritičtí

Mnoho lidí má tendenci snižovat svoji hodnotu a úspěchy. Váš vnitřní kritik pracuje na plné obrátky, a to vás může opravdu vytížit. Nízké sebevědomí ale také často vzniká z citlivosti. Protože dokáže člověka upozornit na mnoho věcí, kterých si ostatní ani nevšimnou. V mnoha případech to může být pozitivní a výhodné – ale někdy to může být také velmi stresující, pokud jste kvůli tomu na sebe příliš tvrdí.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
58 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
65 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat