Ani beznadějný romantik nemá na růžích ustláno

Pokud jste beznadějný romantik, pravděpodobně máte idealizovaný pohled na lásku. Vztahy jsou pro vás pohádkové románky a v každém partnerovi hledáte svou spřízněnou duši. Bez ohledu na varování skutečně věříte, že láska nakonec vše přemůže.

Pokud je někdo opravdový romantik, k lásce a vztahům přistupuje pozitivně a s nadějí. Může to ale také znamenat, že je snadné vás ranit nebo zklamat, pokud realita nesplní vaše očekávání.

To jsou některé známky, které mohou naznačovat, že jste beznadějný romantik.

Máte pohled na lásku jako z pohádky

Pokud jste beznadějný romantik, je pravděpodobné, že máte rádi pohádky a romantické filmy, kde se potkávají okouzlující postavy, zamilují se a žijí šťastně až do smrti. Také naprosto přesně víte, jak vypadá vaše šťastně až navěky, a pravděpodobně to berete jako mustr pro nalezení partnera.

Do vztahu jdete po hlavě

Když s někým začnete chodit, místo abyste k randění přistupovali pomalu a opatrně, máte tendenci ponořit se do vztahu příliš brzy. Například se může stát, že už si představujete trvalou budoucnost s osobou, se kterou jste byli jen na pár rande.

Idealizujete si svého partnera

Hledáte svou spřízněnou duši – a každý, s kým jdete na rande, může být ten pravý. To může způsobit, že si svého partnera idealizujete, což neodpovídá vaší skutečné zkušenosti s ním, ale pomůže vám vyrovnat se s jeho negativními vlastnostmi.

Každému vztahu dáváte hodně

Do každého vztahu investujete spoustu času, úsilí a emocionální energie. Můžete také za partnera utrácet spoustu peněz – vzít ho na drahé rande nebo mu kupovat okázalé dárky.

Může to však být jednostranné, pokud váš partner není na stejné vlně, takže možná dáváte mnohem víc, než dostáváte.

Ignorujete potenciální červené vlajky

Červené vlajky jsou varovné signály, že váš partner pro vás nemusí být tou pravou osobou. 

Co dělat, když jste beznadějný romantik

Abyste se ochránili před možným (dalším) zklamáním, vyzkoušejte následující tipy.

Zhodnoťte svého partnera racionálně

Je důležité uvažovat o věcech, které se vám u potenciálního partnera líbí, nelíbí a čím si nejste jisti. To vám pomůže vytvořit si na něj holistický pohled a nutí vás zvážit věci, které by mohly představovat problém.

Poznejte své potřeby a stanovte si hranice

Ujasněte si, kdo jste, co chcete a jaké zacházení ve vztahu přijmete a nepřijmete, nesnižujte svá měřítka ani nezrazujte své hranice, protože nechcete být sami, nebo se bojíte, že nenajdete nikoho lepšího.

Uvědomte si své silné stránky

Pracujte na rozpoznání svých silných stránek, hodnot, identity a emocí, abyste se cítili schopnější odolávat všemu, co na vás život a vztahy vrhají. Uvědomění si vlastních silných stránek vám může zabránit nerealisticky idealizovat partnera nebo usilovat o vztahy, abyste se vyhnuli samotě.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat