Dopřejte partnerovi potřebný prostor

Když váš partner oznámí, že potřebuje prostor, může to spustit poplašné zvony. Ale nemusí to nutně znamenat, že je něco špatně nebo že se s vámi chce rozejít. V partnerství je potřeba najít rovnováhu mezi společným časem a časem stráveným o samotě. Oddělit si čas je zdravé a může vašemu vztahu pomoci.

Je normální pociťovat úzkost nebo strach poté, co vaše drahá polovička prohlásí, že chce více prostoru. A je také velmi stresující, pokud váš partner sice nic neřekl, ale v poslední době s vámi moc není. Co dělat a jak byste měli a neměli situaci řešit?

Proč chce čas pro sebe

Může mít chování vašeho partnera nějakou logickou příčinu? Pracuje vaše drahá polovička v práci na velkém projektu? Nebo už v minulosti potřeboval čas pro sebe? Tiše přemýšlejte a poté vymyslete alternativní scénáře, které by mohly vysvětlit, co je za jeho potřebou trávit čas bez vás.

Je v pořádku se přímo zeptat, co je důvodem změny v chování. A ať už je odpověď jakákoli, aktivně naslouchejte a nepřerušujte.

Pokud máte obavy, uklidněte je. Na současnost se můžete napojit pomocí technik hlubokého dechu nebo stahování a uvolňování svalů od hlavy až k patě. Dalším způsobem, jak se uklidnit, je soustředit se na své smysly – jako je cítit česnek při vaření nebo jak měkký je polštář nebo svetr.

Co rozhodně nedělejte

Protože se cítíte zranitelní, dejte pozor na to, abyste svého partnera příliš nezatěžovali. Nepište zběsile SMS nebo nevolejte s tím, že chcete situaci prodiskutovat, a tím ho „přemluvit“.

Obviňování vás nespojí. Váš partner se může cítit napaden a reagovat dalším odtažením. Další reakcí může být jeho defenzivní postoj. V horším případě se mohou stáhnout úplně a odejít.

Nebalte si také kufry a partnera neopouštějte s tím, že vás vztah už stejně skončil. K takovému rozhodnutí nemáte dostatek informací.

Jak uspokojit potřeby obou

Jedna osoba v páru může chtít více blízkosti a druhá více prostoru. To, že máte různé potřeby na prostor a blízkost, neznamená, že se k sobě nehodíte. Proberte se svým partnerem, co potřebujete, a zjistěte, zda existuje způsob, jak dosáhnout kompromisu, abyste oba dostali to, co chcete.

Potřeba prostoru nemusí vyvolávat obavy. Když si páry vybírají soukromý čas na odpočinek a načerpání nových sil, propagují wellness. Dát si navzájem prostor může váš vztah osvěžit a vaše pouto ještě posílit.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat