Návod pro muže na záchranu vztahu

Určité věci a chování ve vztahu mohou přispět k jeho rozpadu. Každý jsme jiný a máme hranice nastavené jinak, obecně jsou ale věci, které ženy ve vztahu „nepřekousnou“.

Láska je vzrušující a krásná. Když jsme našli někoho, s kým si dokážeme představit společnou budoucnost, člověka, se kterým jsme šťastní, je to nepopsatelný pocit. Ale samotná láska nestačí. Vztah znamená závazek, kompromis a práci. Jde o to sladit individuální štěstí se společným štěstím a přijmout se takoví, jací jste. Jak s těmi dobrými, tak se špatnými stránkami. A to může být docela výzva. 

Zdravý vztah roste díky otevřené a upřímné komunikaci. Jedině tak poznáme, co ten druhý od vztahu očekává a jaké touhy má. To vyžaduje trpělivost a ochotu. Většinou se až po pár měsících ukáže, co ve vztahu způsobuje problémy a na čem oba potřebují zapracovat. Nejde o to zásadně se změnit pro toho druhého, ale spíš najít společný způsob, jak to fungovat. Kromě poctivosti a přijetí je důležité i uznání. Nebo ukázat druhému, že ho bereme vážně. Co je pro ženy ale ve vztahu zásadní? 

Nedostatek respektu

Šťastného vztahu lze dosáhnout pouze vzájemným respektem. Každý člověk si stanoví své vlastní limity a ty je třeba uznat a dodržovat. Nikomu nepomůže, když se snažíte druhého donutit k tomu, co nechce. I když je důležité dělat kompromisy, jde také o přijímání kompromisů ostatních. Ukažte své partnerce, že víte, co pro vás dělá a jak moc pro vás znamená a neberte ji jako samozřejmost.  

Žádná svoboda a spousta ovládání

Chcete, aby byla vaše partnerka v určitou dobu doma, vždy se odhlásila, nebo ji dokonce tajně špehujete? To může být první krok k rozchodu. Omezování osobní svobody druhého člověka je toxické jak pro vaše duševní zdraví, tak pro váš vztah. Pokud vám chybí důvěra, měli byste se zeptat sami sebe, jaké jsou důvody. Je to vámi nebo vám dala vážný důvod? Promluvte si s ní o tom, místo abyste se je snažili ovládat. To je to nejlepší pro vás oba. 

Pocit, že není dost dobrá

Říkáte pravidelně své partnerce, že jste za ni a váš vztah vděční? Dáváte najevo svou lásku náklonností a laskavými gesty? Nebo si na ni neustále stěžujete a vše kritizujete? Pro některé lidi je pocit, že nejsou dost dobří, obecný problém, který je vědomě či podvědomě tíží. Nikdo nechce partnera, který na něj vyvíjí extra tlak. Uvědomte si, co v ní máte a změňte své chování. Jinak dříve nebo později uteče! 

Nedostatek nadhledu a humoru

Váš vztah stmelí nejen překonávání společných výzev nebo společně strávený čas. Je to také smysl pro humor. Je důležité, abyste se navzájem rozesmáli a nebrali všechno v životě příliš vážně. Všichni můžeme mít občas špatnou náladu, ale pokud si neustále stěžujete a rozčilujete se, může to být docela nepříjemné. To pro vás není dobré a může to také extrémně srazit vašeho partnera. Zaměřte se v životě na dobré věci a snažte se nebýt stále tak negativní. 

Podvádění

Podvádění je velmi častým důvodem pro rozchod. Nejenže dokáže hodně ublížit, ale může to zničit jakoukoli důvěru mezi vámi a zničit i pevné vztahy, které se budovaly léta. Pokud se již stalo, buďte k sobě upřímní. Zeptejte se sami sebe, co to způsobilo, a najděte řešení. Pokud je pro ni rozchod jedinou možností, přijměte to. 

Nedostatek motivace

Další věc, bez které se mnoho žen obejde, jsou gaučové brambory. Útulné večery na pohovce samozřejmě nemají chybu. Ale ve vztazích má mnoho lidí tendenci zůstávat doma, než aby večer chodili ven. Nedostatek společných zážitků a iniciativy však vede k nespokojenosti. Přemýšlejte o tom, jaké pěkné věci můžete dělat a nečekejte vždy, až se o to postará ona. To platí i pro další oblasti života, jako je bydlení nebo plány do budoucna. Jste tým a oba jste zodpovědní za úspěšný vztah. 

Nedostatek intimity

Je sex důležitý ve vztahu jen pro muže? Každý člověk je jiný a má jiné priority – záleží na jedinci a nemá to nic společného s pohlavím. Bez ohledu na to, zda jste stále na začátku vašeho vztahu, nebo jste již v jeho polovině, mluvte o svých přáních a preferencích a zeptejte se jí na ty její. Mnoho žen má orgasmus méně často než muži, což má často něco společného s tím, že sexuální život se netočí kolem ničeho jiného, ​​než že muž dosáhne vrcholu. Uvědomte si, že i v tomto tématu je důležitá rovnost, zkoušejte nové věci a ujistěte se, že jste oba šťastní. Pokud intimita chybí nebo jste s ní nešťastní, zatíží to váš vztah, nebo dokonce povede k rozchodu. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat