První rok manželství je důležitý

Spolu s novomanželskou blažeností mohou přijít i občasné potíže. Ve skutečnosti se během prvních dvou let manželství budete muset vypořádat s mnoha nepříjemnými věcmi. Ale nepropadejte panice. Když se s těmito překážkami vyrovnáte, můžete s partnerem vybudovat pevné základy pro nadcházející roky.

První rok manželství se může zdát nejtěžší, protože je plný změn a úprav, jak se vy a váš partner přizpůsobujete vašim novým rolím. Ale to, jak zvládnete toto období, je rozhodující pro dlouhověkost vašeho manželství.

Pro mnoho párů je první rok manželství časem, kdy se o sobě a svém manželovi můžete hodně dozvědět. Učení pochází ze spolupráce při správě financí, rozdělování domácích prací, pochopení rozdílů, řešení konfliktů, stanovení hranic, sdílení očekávání a dalšího.

Definování vašich manželských cílů je nakonec na vás a vašem partnerovi. Ať už jsou jakékoli, je však důležité, aby byly jasně definované a reálné, abyste na nich mohli pracovat společně jako tým.

Pokud se po svatbě cítíte trochu v depresi, je to v pořádku. Políbánkový splín je normální. Je však důležité neignorovat toto období deprese. Být připraven na novomanželské blues vám může pomoci ho překonat. Je čas přejít k nastavení manželské fáze pro zbytek vašeho společného života. Kromě udržení romantiky existují i ​​​​další priority, kterým jako pár budete muset čelit.

Komunikujte

Chcete-li přežít svůj první rok manželství, nejlepší věc, kterou můžete udělat, je se svým partnerem otevřeně a upřímně komunikovat. Díky tomu jistě najdete možnosti podpory v manželství, které by mohly být vhodné pro vás oba. 

Neobviňujte

Vyvarujte se obviňování partnera. Hra na obviňování jen prohloubí jakékoli problémy, které vy a váš partner máte. Místo toho diskutujte o tom, co cítíte, že se děje a jak můžete spolupracovat jako pár na překlenutí propasti.

Buďte nohama na zemi

Mějte realistická očekávání. Falešná očekávání vašemu vztahu nepomohou – obzvlášť pokud například očekáváte, že váš partner bude žít podle toho, co vidíte v romantických filmech.

Neztrácejte trpělivost

Dejte sobě i svému partnerovi čas na přizpůsobení. Manželství je pro vás oba nové, takže je důležité mít trpělivost, když se přizpůsobujete svým novým rolím a povinnostem.

Změna začíná u vás

Pamatujte, že můžete pomoci svému partnerovi růst, ale nemůžete změnit to, kým je. I když nemůžete změnit svého partnera, můžete změnit své reakce, což může vést k tomu, že váš partner bude chtít změnit své.

Projevte vděčnost

Važte si svého partnera. Neberte ho jako samozřejmost. Pokud se budete snažit říct „děkuji“ a projevit uznání, může to výrazně přispět k tomu, aby se váš partner cítil dobře.

Kvalitní společný čas

Trávit spolu kvalitní čas. Užijte si chvíle strávené spolu. Může pomoci posílit vaše pouto, vybudovat intimitu a vytvořit si ve vašem manželství milé vzpomínky.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat