Udržujte svůj vztah šťastný i v každodenním životě

Proč si někteří lidé dokážou udržet lásku v každodenním životě a jiní ne? Odpověď na tuto otázku je stejně individuální jako složitá – ale 30vteřinový trik může pomoci všem párům.

Existují, příběhy, které nás nutí věřit, že pravá láska skutečně existuje. Ne, nemluvíme o filmech od Disneyho, ale o skutečných lidech, jako jsou manželé odvedle, kteří se po 50 letech manželství stále drží na ulici za ruce. Když je vidíme, automaticky se ptáme sami sebe: Co dělají jinak?

Buďme upřímní – většina vztahů nestojí na velkých životních výzvách, ale spíše na těch malých. Mluvíme o velkém, neviditelném monstru zvaném každodenní život. Každou lásku, jakkoli růžovou, jednou dožene.

V každém vztahu se na dříve hladké cestě náhle objeví malé hrbolky. Protože ty, kteří sdílejí každodenní život, nespojuje jen společné usínání a spánek, ale také vykládání myčky, třídění prádla a mytí oken. Že to nezní romanticky? Ano, to to totiž rozhodně není. A právě tady se věci často zaseknou. Protože pod veškerou domácí a organizační prací se skrývají pozitivní aspekty zázemí.  

Jak přežít každodenní život?

Odpovědí je mnoho a všechna řešení nejsou pro každého. Ale často právě malé úpravy mohou přinést velké změny. Seznamte se s 30vteřinovým trikem! Protože kromě veškeré péče by vztah neměl rozhodně být plýtvačem času. Místo toho stačí jen 30 sekund denně, aby páry měly šťastnější vztah.

Co uděláte za 30 vteřin? Naplňte je domácnostmi, organizací a každodenním životem. Jak to má pomoci? Tentokrát se na úkoly podíváme pozitivně. Jednou denně (nejlépe večer) si můžete na chvíli promluvit o věcech, které jste dnes udělali vy, nebo ještě lépe: ten druhý. Je třeba se zaměřit na pozitivní aspekty. Chtěli byste příklad? "Vyměnit přikrývky byl dobrý nápad, spát v nové posteli je mnohem lepší.“ "Nemůžu uvěřit, že jsi našel druhý pár ponožek a sroloval je, chybí už věky!" "Ten nový trik na mytí oken funguje, podívejte se, jak skvěle skrz ně teď vidíme!" 

Co tyto zdánlivé nicneříkající věty znamenají? Hodně, protože na jedné straně projevují uznání za drobné činnosti, které jsou v každodenním životě často opomíjeny. Na druhou stranu nás motivují, protože každodenní úkoly, které se často stávají opakující se zátěží, se nám díky pozitivnímu důrazu jeví v nové lehkosti.

Takže: Udělejte si 30 vteřin denně a mluvte pozitivně o své pečovatelské práci. A pak odškrtnete téma a jdete spokojeně spát. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat