Místa, kterým se na první schůzce obloukem vyhněte

20.06.2017 | Vztahy

Originalita je hezká věc, ale občas se spíše vyplatí sáhnout po osvědčené klasice. A nejinak je tomu i v případě, kdy přemýšlíte, kam s potenciálním partnerem/potenciální partnerkou vyrazit na první schůzku.

Jsou zkrátka lokality, které se k prvnímu rande nehodí. Ačkoli znějí na první pohled zajímavě nebo patří k vašim oblíbeným, skrývají v sobě řadu nástrah.

Samozřejmě to neznamená, že musíte nutně do restaurace/baru/kavárny apod., klidně můžete zkusit vymyslet něco kreativnějšího, ale následujícím místům se – alespoň protentokrát – vyhněte velkým obloukem.

Místa spojená s bývalým vztahem

Oblíbená kavárnička, kde jste se s partnerem/partnerkou poprvé políbili a slavili zde každé výročí, park, kde jste měli oblíbenou lavičku, rybník, kam jste vždycky v zimě chodili krmit labutě apod., nejsou dobrá místa, kde začínat potenciální nový vztah. Hned od počátku byste jej totiž zatížili vzpomínkami a smutkem, což není dobrý základ. První schůzku byste si nijak neužili (člověk je od přírody sentimentální, a i když máte pocit, že už jste rozchod překonali, stejně hrozí, že byste pocítili lítost nad tím, že to nakonec nedopadlo) a i váš protějšek by mohl vycítit, že nejste celou svou bytostí s ním.

Příliš nóbl podnik nebo pajzl

Pamatujte, že platí zlatá střední cesta. Především muži se snaží udělat na první schůzce na ženu opravdu dobrý dojem, a tak často vyberou luxusní restauraci, kde se předpokládá, že pánové přijdou v obleku a dámy v šatech. Jenže co když se v takovém podniku nebudete cítit pohodlně ani vy, ani váš potenciální partner/ partnerka? A to platí i pro zařízení z opačného konce žebříčku. Ačkoli může být nádražka od dob studií vašim oblíbeným podnikem s pro vás neopakovatelným kouzlem a svérázem, váš protějšek nemusí být zrovna nadšený... Pamatujte, že se ve vybraném podniku musíte především cítit příjemně!

Večírek či firemní akce

První schůzka má být především o setkání dvou lidí, kteří se touží poznat a zjistit, zda mají šanci, že v sobě vzájemně naleznou partnera/partnerku pro život (ne že by se to často dalo z prvního setkání poznat). Proto je chybou, pokud se rozhodnete svůj protějšek pozvat na akci, kde se baví spousta lidí a kde se budete muset věnovat i ostatním, nejen jemu. Ještě horší situace pak nastane, pokud na večírku váš potenciální partner/partnerka nezná nikoho jiného než vás. Pamatujte – první schůzka je časem, který máte věnovat beze zbytku jeden druhému.

Klub či diskotéka

Nebo obecně podnik, o němž víte, že v něm hraje hlasitá hudba. Protože je první schůzka především příležitostí k poznání se, je jejím předpokladem i možnost konverzace. Ne že by neverbální komunikace neměla své kouzlo, ale dlouho si s ní asi nevystačíte. A rande, kdy na sebe musíte se svým protějškem neustále křičet (ne ze vzteku, ale protože jinak byste se neslyšeli), také nepatří do kolonky „ideální schůzky“).






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Salátová mísa s quinoou

(1 hlasů)

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat