Drobnost, která vám zničí vztah!

17.06.2015 | Vztahy

Může kvalitu vztahu zásadně určovat něco jako sledování televize? Ano, pokud partneři mají vyhraněný názor na typ televizních pořadů a pokud je sledování tohoto média jejich pravidelnou společnou aktivitou. Zásadní neshoda v tom, co v televizi poběží, totiž vede k vážnému oslabení slučitelnosti partnerů.

„Pokud někoho velmi nazlobí, že jeho protějšek nemá rád jeho oblíbený pořad, může to vyvolat velké obavy, že jsou partneři příliš rozdílní a že se k sobě nehodí,“ tvrdí newyorská psychoterapeutka Meg Battersonová, která prý ve své praxi často řeší právě hádky partnerů u televize.

„Problém také může být, když se dají dohromady gaučový povaleč, co hledí na televizi pořád, s někým, kdo se dívá na televizi sotva jednou týdně,“ dodává Maria Avgitidisová, která se přes deset let věnuje profesionálnímu seznamování.

Řešením můžou být moderní technologie. Partner, jehož pořad nebaví, si nasadí sluchátka a věnuje se třeba hudbě či hře na tabletu. Zásadní ale je, aby dvojice byla spolu a dotýkala se.

„Dotyk totiž vylučuje do mozku oxytocin, který pomáhá posilovat pouto a intimní propojení páru… je jedno, že je to během hloupého televizního pořadu,“ radí Avgitidisová v článku deníku New York Post.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat