Manželství prospívá mužům, nikoli však ženám!

19.06.2015 | Vztahy

Zdraví mužů žijících svobodně ve středním a vyšším věku je výrazně horší než zdraví mužů, kteří se v mládí ožení. Zřejmě za to vděčí ženám a jejich péči. Protože ženám manželství nijak výrazně – s ohledem na vlastní zdraví – neprospívá. Svobodné a rozvedené ženy jsou ve středním a vyšším věku stejně tak zdravé jako ty vdané.

„Ve skutečnosti ženy středního věku, které se nikdy nevdají, mají prakticky stejnou šanci, že u nich vznikne metabolický syndrom, jako ženy vdané,“ tvrdí to autoři výzkumu z University College London.

U mužů to však neplatí. U nich jsou rizika metabolického syndromu, chorob srdce a cév a také předčasného úmrtí vyšší, když žijí tzv. život single – nezadaného.

„Žít mimo manželství či jakýkoli vztah je pro ženy mnohem méně zhoubné než pro muže. Manželství se tak jeví jako výhodnější pro muže,“ tvrdí doktor George Ploubidis z University College London.

Podle studie také nemá rozvod dlouhodobě negativní vliv na zdraví, když si člověk najde vztah nový. Účinek rozvodu je pak krátkodobý.

„Řada studií zjistila, že lidé žijící v manželství mají lepší zdraví než ti žijící svobodně. Nicméně náš výzkum dokazuje, že lidé, kteří zažijí odloučení, rozvod a následně nové manželství, mají velmi podobné zdraví jako ti, kteří jsou v prvním manželství a rozvodem neprošli,“ dodává doktor Ploubidis.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat