Nejlepší vánoční filmy, které byste si neměli nechat ujít ani letos

19.12.2018 | Zábava

Někdo dá přednost tradičním pohádkám, jiní se zase neobejdou bez romantických komedií s vánoční tématikou. Ať tak či onak, u televize o svátcích odpočívá každý druhý. My vám přinášíme seznam filmů, které byste si při vánočním relaxování neměli nechat ujít.

Pelíšky

Kultovní film z dílny Jana Hřebejka snad ani nemá v našem státě konkurenci. Ačkoli jde místy o poměrně depresivní snímek, není zde nouze o vtipné momenty, které pramení především z úzkostlivého dodržování rodinných tradic a také z tehdejšího režimu. Bez této komedie si neumíme Vánoce vůbec představit.

Láska nebeská

„Láska je všude kolem nás“. Tím začíná úžasná romantická komedie, v níž se prolínají osudy několika párů, které při hledání životního štěstí trochu klopýtají. Předvánoční atmosféra jindy sychravého Londýna jen přidává na romantičnosti celého snímku. V kombinaci s množstvím vtipných situací hodnotíme, že jde o zábavnou podívanou a Láska nebeská nesmí ve vaší vánoční filmotéce chybět.

Grinch

Chlupatý, zelený a smrdutý ohyzda Grinch nenávidí své spoluobčany natolik, že se rozhodně ukrást jim Vánoce. Skoro by se mu to bývalo i povedlo, kdyby nepotkal copatou rozumbradu Cindy, která ho naučila citům a základům etikety, které Grinchovi ve fantastickém podání Jima Careyho, opravdu chyběly. Krásný rodinný film.

Polární expres

Moc pěkný příběh o chlapci, který pochybuje o existenci Santy Clause a jeho dobrodružství, které prožije společně s novými přáteli při noční cestě vlakem, taženém parní lokomotivou, ve snaze dostat se na severní pól. Pohádka, kterou si vaše děti zamilují rozhodně neurazí ani dospělé diváky.

Rolničky, kam se podíváš

Podobným propadákem je i film s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Ten ve filmu na poslední chvíli shání vyprodanou postavičku Turbo-mana pro svého syna a ačkoli je film podobně špatný, jako všechny ostatní komedie s Arnoldem, nějak si bez něj svátky neumíme představit.

Sám doma

Tak tohle je klasika. Početná rodina chystajíc se k hektickému přesunu na vánoční dovolenou dočista zapomene na jedno ze svých dětí. Kevin je odkázán sám na sebe a musí se potýkat s párečkem vykutálených lupičů, kteří se rozhodnou vykrást jeho dům. Už skoro třicet let nás Kevin rok co rok baví z televizních obrazovek.

S čerty nejsou žerty

Bezesporu jedna z nejkrásnějších pohádek. Kdo by si nezamiloval příběh o chamtivé Dorotě, Petrovi, Adélce, Angelině a čertu Jankovi? Přitom od jeho premiéry uplynulo již 34 let.

Tři oříšky pro Popelku

Popelka nikdy neomrzí. Příběh o dívce s krutou macechou a nevlastní sestrou, které si z Popelky dělají služebnou, si vybaví jistě každý z nás. O tom, že štěstí Popelce přálo a našla nejen kouzelné oříšky, ale nakonec také svého prince, už asi psát ani nemusíme, že?






Celkem 12 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat