4 zásadní předpoklady pro perfektní dovolenou bez zbytečného stresu

25.07.2019 | Zábava

Dlouho jste na ni šetřila a ráda byste si ji užila bez zbytečných komplikací a stresu. Právě takovou dovolenou si rozhodně zasloužíte! Jenomže co když dopadne jako ta předchozí, kdy vás okolnosti donutily řešit řadu nepříjemností? Dodržíte-li následující pravidla, vrátíte se domů s úsměvem na rtech a s nezapomenutelnými zážitky.

1. Neodkládejte přípravu na poslední chvíli

Za pár hodin musíte na letiště a stále nemáte sbaleno? Pokud je podobný přístup vaší běžnou praxí, udělejte to letos jinak a připravte se na dovolenou v dostatečném předstihu. Minimalizujete tím riziko, že na něco zapomenete.

2. Sjednejte si kvalitní cestovní pojištění

Když vám na letišti oznámí, že se vaše zavazadla ztratila. Když zjistíte, že vám někdo ukradl peněženku. Když vaše děti nedopatřením rozbijí drahou porcelánovou vázu v hotelu... Tyto a mnohé další situace vyřešíte pomocí správně nastavené pojistky. A nebojte, nemusíte ztrácet čas na pobočce – všechny tuzemské pojišťovny umožňují sjednat cestovní pojištění online.

3. Nejezděte s někým, koho nemusíte

Nedokážete si představit, že dovolenou strávíte s kamarádkou, se kterou v jedné místnosti nevydržíte déle než několik hodin? Přemlouvá vás snad ke společnému pobytu u moře partnerova sestra, k níž z určitých nechováte sympatie? Buďte asertivní a nenechte se přemluvit k něčemu, co vám není po chuti. Raději cestujte sama nebo s někým s podobnými zájmy. Možná vás to překvapí, ale spousta lidí hledá dovolenkové parťáky přes seznamky typu Elite date.

4. Nepodceňujte výběr destinace

Stejně jako si pečlivě pohlídáte osazenstvo, se kterým vzácné chvilky volna strávíte, neberte na lehkou váhu ani výběr destinace. Pokud vás to táhne do Řecka, nejezděte jinam jenom proto, že ušetříte nějakou tu korunu. Raději udělejte jiné kompromisy (ušetřit se dá na ubytování, na jídle...), ale rozhodně ne na úkor místa. Než někam, kam vás to netáhne, raději zůstaňte doma, ušetřete a na vysněnou dovolenou vyrazte o něco později.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat