Novoroční předsevzetí. Z těchto příčin ho lidé nedodrží

Jak opravdu dostát svým vlastním slibům? Je to snazší, než byste řekli. Chce to zvolit ten správný startovní den a vyvarovat se nereálným očekáváním. Pokud nepodlehnete tlaku okolí, máte napůl vyhráno!

Čísla ani statistiky nelžou. A v případě novoročních přání a příslibů vůbec nemluví v náš prospěch. Z aktuálních údajů totiž jednoznačně vyplývá, že do nového roku vstupuje s nějakým předsevzetím a velkým optimismem více jako polovina našinců. Na tom by samozřejmě nebylo nic trestuhodného, kdyby ovšem celá třetina „nevyměkla“ už v lednu, a to během prvních dvou týdnů. Smutným faktem tedy zůstává, že ze svého závazku neustoupí pouhá jedna pětina našinců. V čem to vězí? Dobrá otázka. Podle odborníků nám hází klacky pod nohy tyto faktory!

Nereálné cíle jako hlavní překážka

Zhubnout 30 kilo? Najít si partnera svých snů? Naučit se nový jazyk? To jsou sice hezké požadavky, nicméně rozhodně je nelze zrealizovat ze dne na den. A tady padá takříkajíc kosa na kámen. Spousta lidí totiž nevidí okamžité výsledky, takže ztrácí trpělivost, snahu i motivaci. Proto je dobré držet se raději při zemi a neklást si přehnané cíle, jež jsou předem odsouzeny k záhubě.

Tlak okolí. Ten může škodit

„Prosím tě, že se na to nevykašleš. Stejně to nevydržíš“! I takové nepřející reakce mohou přicházet ze všech stran. Je asi jedno, zda takovou „podporu“ vyjádří přítel, rodina nebo kolega v práci, slabší jedinci mnohdy podlehnou. A o to větší pak mají výčitky, protože se vlastně okolím nechávají přesvědčit o vlastní slabosti.

Špatný startovní den

Ono se to o silvestrovské noci mluví a plánuje! Jenže co vypadá jako brnkačka i dobrý nápad, to se následující ráno ukazuje jako nadlidský úkol. Zejména v případě, že jeden trpí těžkou kocovinou, má na sobě cizí bundu a nemůže si vzpomenout, kde nechal mobil. Co si budeme vykládat, tohle nejsou ideální podmínky pro novou životní etapu… Kdo ale říká, že se s plněním předsevzetí musí začít prvního ledna? Klidně s tím ještě pár dní počkejte, ten správný okamžik pak totiž bezpečně vycítíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat