Rodinné paddleboardy

06.10.2020 | Zábava

Dnes se společně podíváme na výběr specifického typu paddleboardu, který je určený pro celou rodinu. Plováky tohoto typu vynikají univerzálností a dobrou nosností. Většinou bez problémů uvezou i větší počet lidí. Právě vysoká nosnost je pro udržení paddleboardu v dobrém technickém stavu velmi důležitá. Pokud se určená nosnost překračuje, hrozí riziko prošlápnutí. Za „prošlápnutí“ označujeme moment, kdy dojde k trvalému poškození, jež způsobuje narušení jízdních vlastností a ovladatelnosti.

Rodinné varianty paddleboardů musejí být velmi stabilní, proto jsou širší a silnější, nežli typy pro jednotlivce. Pokud plánujete využívat paddleboard i u moře, zohledněte také zvednutí špice – větší je vhodný pro jízdu na zvlněné hladině.

Nezapomínejte však, že je nezbytné, aby si členové vaší rodiny nejdříve vyzkoušeli jízdu na vypůjčeném paddleboardu. Po vyzkoušení nejlépe zhodnotíte, s jakou pravděpodobností se paddleboard stane součástí vaší rodiny. Postupem času můžete vyhodnotit, že vás aktivity na paddleboardu opravdu baví a pořídit každému v rodině vlastní plovák.

V takovém případě často zůstává rodinný paddleboard tomu největšímu a nejtěžšímu v rodině, případně se vždy najde někdo, kdo s paddleboardy začíná a rád si ho od vás koupí.

Výhody a nevýhody pořízení rodinného paddleboardu:

+ ideální pro začátečníky

+ využití pro celou rodinu

+ nadstandardní stabilita, nosnost a výtlak

- silově slabší jezdci mohou mít nedostatek síly pro ovládání plováku

- jeden plovák neumožňuje skupinové aktivity (závody atd.)

V našem e-shopu naleznete paddleboardy různých typů, velikostí a značek. V případě jakékoli nejistoty při výběru vhodného paddleboardu se na nás můžete obrátit. V oblasti vodních sportů působíme řadu let. Vybavení u nás nakupují rekreační sportovci i profesionálové.

FOTO: Zachary Colliier​






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat