Tip na víkend: Objevte svět Leonarda Da Vinciho

21.05.2010 | Zábava

Vodní a větrný mlýn, obrněný tank, vrtulník, pracovní nástroje a další předměty vyrobené v životní velikosti přesně podle skic vynálezce Leonarda da Vinciho najdete na interaktivní výstavě, která právě nyní probíhá v prostorách centra Arkády Pankrác.

V souvislosti se jménem Leonardo da Vinci se většině z vás na prvním místě vybaví jeho geniální a celosvětově známé obrazy jako například Dáma s hranostajem či slavná Mona Lisa. Je ale známo, že Leonardo vynikal i jako průkopnický vynálezce. Arkády Pankrác se rozhodly Leonarda da Vinci svým návštěvníkům představit právě v roli geniálního vynálezce prostřednictvím unikátní výstavy. K vidění bude 9 nejvýznamnějších vynálezů, které byly vyrobeny přesně podle detailních skic, a jejich zhotovení trvalo několik let. Exponáty budou rozmístěny ve všech patrech centra a o jejich funkci se návštěvníci dočtou na informačních tabulích umístěných u každého vynálezu. A jaké vynálezy budou po dobu výstavy k vidění? Na naše návštěvníky čeká vodní a větrný mlýn, obrněný tank, vrtulník, pracovní nástroje a další předměty týkající se života a díla Leonarda da Vinci.

TIP: Hrajte Bety.cz právě nyní o knihy s 3D vynálezy Leonarda da Vinciho

Většina Da Vinciho vynálezu funguje na základních mechanicko-fyzikálních zákonech. Největším lákadlem výstavy je fakt, že je koncipována tak, aby si i návštěvníci, především děti, mohli vyzkoušet, na jakém principu exponáty fungují. Spousta vymožeností dnešní doby se zakládá na Leonardových nápadech a konceptech z přelomu 15. a 16. století.

Nejvhodnější je výstavu navštívit o víkendu. Každou sobotu a neděli od 14.00, 15.00 a 16.00 budou výstavou provázet zkušení průvodci, kteří ochotně vysvětlí princip fungování vystavených exponátů a další zajímavosti týkající se života a díla renesančního umělce. V průběhu výstavy se návštěvníci mohou zúčastnit i zajímavé tipovací soutěže o tématický víkendový pobyt v Paříži a hodnotné dárkové balíčky. Více informací na www.arkady-pankrac.cz/soutez.

Možná budete překvapeni, s kolika jeho vynálezy se každodenně setkáváte. Ponořte se do fascinujícího světa vynálezů neobyčejně talentovaného člověka, který zasahuje daleko do minulosti, a přesto hladce přechází do současnosti.

Výstava Objevte svět Leonarda da Vinciho potrvá v Arkádách Pankrácdo 31.května 2010. Prohlídky s průvodcem se konají každou sobotu a neděli od 14.00, 15.00 a 16.00.

TIP Bety: Expozice je ideální příležitostí, jak můžete své ratolesti s tvorbou tohoto renesančního génia zábavně na "vlastní oči a kůži" seznámit, protože většinu exponátů si můžou samy osahat a vyzkoušet.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat