Valentýnské výlety s nádechem romantiky

03.02.2022 | Zábava

V každém koutě naší republiky naleznete nějaké romantické místo, kam se můžete vydat na romantickou procházku nebo pobyt k příležitosti dne sv. Valentýna.

Valentýnská návštěva zoologické zahrady, procházka přírodou při západu slunce, vyhlídka z vrcholku skal, nebo romantika při svíčkách či večeře vysoko nad oblaky... se svou drahou polovičkou si můžete v dnešní době vychutnat celou řadu nejrůznějších zážitků přesně podle vašeho gusta.

Polibek s hlavou v oblacích (Valentýn na věži Staré radnice)

Milujete Brno a chcete se na něj podívat i se svou láskou z pořádné výšky? Pak vás čeká 173 schodů vedoucích na 63 metrů vysokou radniční věž, která patří k nejromantičtějším místům v Brně, a kde můžete svou lásku políbit téměř s hlavou v oblacích. Ke vstupence dostanete pohár medoviny, růži a sladkou odměnu.

Romantický Valentýn v privátním spa

Partnerský saunový rituál, uvolňující párová koupel s přísadou mořských solí a vonných esencí, relaxační aroma masáž celého těla či masáž hlavy… Vybírat můžete s celé řady vyhlášených míst, kde se o vás nadstandardně postarají (Chateau Herálec, Františkovy Lázně, lázně Karlovy Vary, lázně Luhačovice, Aquapalace Praha apod.)

Zimní romance na zámku

Kde jinde oslavit svátek zamilovaných než na krásném barokním zámku? Potěšte svůj milovaný protějšek a připravte překvapení v podobě romantické noci. Romantický pobyt „Valentýnská noc“ si můžete objednat například na zámku Liblice, Svijany, Zbiroh apod. Součástí balíčku obvykle bývá ubytování na zámku pro 2 osoby na jednu noc, nezapomenutelná večeře při svíčkách, možnost privátního wellness, romantická rozestýlka s plátky růží, a ráno bohatá zámecká snídaně.

Valentýnský ples „První republika“

HOTEL zámek BERCHTOLD každoročně pořádá ples nejen pro všechny zamilované v krásných zámeckých prostorách, ale i pro všechny příznivce skvělé hudby. 

Valentýnské rande ve skleníku Fata Morgana

Přemýšlíte, čím letos obdarujete svou drahou polovičku na sv. Valentýna? Romantická prohlídka setmělého tropického skleníku Fata Morgana je netradiční způsob, jak strávit svátek zamilovaných. Dozvíte se zajímavosti z milostného života rostlin, vychutnáte si sklenku vína a dáma obdrží růži. Interiér skleníku je rozdělen do tří částí s rozdílnou teplotou a vlhkostí vzduchu, v nichž se postupně seznamujete s rostlinstvem tropického a částečně i subtropického klimatického pásma.

Procházka přírodou – Terezino údolí

Místu nedaleko Nových Hradů se na památku hraběnky Buqoyové začalo říkat Terezino či Terčino údolí. Přivítají vás upravené cesty s bíle natřenými dřevěnými můstky a lavičkami, několik romantických staveb. Pokochat se můžete pohledem na 500 let starý dub, vstupní bránu, opravený empírový lázeňský dům Václavovy lázně či mlýn, sloužící jako penzion s výletní restaurací.

Velká Deštná v Orlických horách s rozhlednou

Velká Deštná je plochým hřbetem cca 3 km východně od Deštného v Orlických horách a zároveň je nejvyšší horou Orlických hor (1115 m n.m.). V roce 2019 zde byla otevřena nová rozhledna s fantastickým výhledem!

Barevné ledopády Pulčínských skal

Pulčínské ledopády se nacházejí v CHKO Beskydy – NPR Pulčín-Hradisko, je to území s nejpřísnější ochranou. Ledový poklad v podobě několikametrových oranžových ledopádů je současně také botanickou raritou – led totiž obarvuje sněžná řasa.

Další zajímavá místa, která můžete navštívit na sv.Valentýna:

Výhled ze zříceniny hradu Děvín, Pálava

Zámek Hluboká

Vyhlídka Rudolfův kámen, České Švýcarsko

Východ slunce nad Sněžkou

Západ slunce na vyhlídce Máj

Vodní zámek Červená Lhota

Vyhlídka na Karlovy Vary

Zámecký park Lednice

Mumlavské vodopády

Zdroj: Gotobrno.cz, kudyznudy.cz, zamekberchtold.cz, chateauheralec.cz/specialni-nabidky/, botanicka.cz, ikoktejl.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

195 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat