Jezte mrkev, pánové. Budete atraktivnější

Konzumace ovoce a zeleniny bohaté na betakaroteny může pomoci mnoha mužům být přitažlivější pro sexuální protějšky. Vědci z Austrálie prokázali, že jedinci konzumující karoteny, u nichž je díky tomu pleť snědší a mají zdravou načervenalou barvu, jsou mnohem přitažlivější. Jenže oranžový esprit nemusí nutně znamenat, že dotyčný je skutečně zdravější.

Podle evolučních biologů je zdravá barva, snědší odstín a oranžový tón pleti, vnímána jako atraktivnější, protože v minulosti naznačovala, že tento jedinec konzumuje více ovoce a zeleniny, a bude tedy zdravější, bude mít lepší kondici pro zplození a výchovu potomků.

„Karotenoidy jsou dobře známy jako látky, které ovlivňují atraktivitu vizáže u mnoha druhů živočichů. Naše studie je jednou z prvních, která dokazuje vztah mezi konzumaci karotenů a atraktivitou mužů. Také to dokazuje, že to, co jíme, ovlivňuje to, jak vypadáme,“ tvrdí doktor Yong Zhi Foo z University of Western Australia.

Jenže konzumace karotenů nesouvisí nutně s lepším zdravím. Tedy pokud člověk do sebe cpe jen toto barvivo a jinak žije nezdravě. Karotenoidy samy o sobě zdraví nezlepší.

„Léčba betakarotenem nijak neovlivnila zdravotní funkce u sledovaných jedinců,“ dodávají autoři.

Zdravý dezert

Přemýšlíte, jak do svého milého "nacpat" více zeleniny obsahující betakaroten, tedy například mrkve? Co třeba připravit mu tento úžasný a hlavně zdravý recept! Úžasně si pochutná a ještě svému tělu dodá ony tolik potřebné karotenoidy.

Mrkvová roláda

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 velká mrkev - nastrouhaná
  • 2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Na náplň:

  • 2 menší nastrouhané mrkve
  • 1 lžíce másla - přepuštěného
  • 100 g pískového cukru
  • 1 špetka kardamomu - mletého
  • 100 g řeckého jogurtu

Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem na hustý, světlý krém, postupně do krému zašlehejte med. V jiné misce vyšlehejte tuhý sníh z bílků.

Žloutkový krém lehce promíchejte střídavě s bílkovým sněhem a moukou prosetou s jedlou sodou, nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev, skořici a muškátový oříšek. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 15 - 20 minut, těsto hlídejte!

Upečený plát překlopte na utěrku a stočte, nechte vychladnout. Oloupané mrkve nastrouhejte, dejte do rendlíku, posypte cukrem, kardamomem, přidejte máslo a za stálého míchání duste 2-3 minuty. Vychladlou mrkev promíchejte s jogurtem. Náplní potřete upečený plát a stočte do rolády.






Celkem 12 komentářů

kamila76
02.03.2017
verrca
02.03.2017

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:38
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat