Pivo nemusíte jen pít. Hodí se na vlasy i čištění šperků

Většina z nás zná pivo jako oblíbený osvěžující nápoj. Však jsme v jeho konzumaci opravdovými přeborníky. Ale zlatavý mok nemusíte používat pouze na zahnání žízně. Stane se vaším šikovným pomocníkem i při jiných příležitostech!

K čemu všemu můžete pivo využít?

Na mytí vlasů

Chcete vrátit vlasům zdraví, sílu a lesk? Pak namísto šamponu občas použijte právě pivo. Látky v něm obsažené vlasy vyživí, alkohol je jemně odmastí a vitamin B zajistí lesk. Jen nezapomeňte pivo pořádně z hlavy vypláchnout – nejenže nepůsobí nejlépe dostavit se do práce v odéru alkoholického nápoje, ale jen co začne sezóna vos, byli byste středem hmyzí pozornosti.

Pro lesk šperků

Že by vaše zlaté šperky zasloužily vyčistit? Na pomoc si vezměte pivo. Namočte do něj vatový tampón, případně měkký hadřík, a šperky jím vyčistěte. Pak ještě opláchněte vodou a vyleštěte suchým hadříkem. Budou jako nové!

Na dobrou noc

Ačkoli alkohol a kvalitní spánek nejdou příliš dohromady, sklenice piva neobsahuje tolik alkoholu, aby vám spánek narušila, ale má v sobě cenné látky, jež vám pomohou do říše snů. Především za to můžete děkovat chmelu. Nechcete před spaním požívat alkohol? Zkuste chmelový čaj nebo nealko pivo!

Pro dokonalý steak

Jen co začne sezóna grilování, určitě vyzkoušejte naložit své oblíbené maso (hovězí, vepřové, ale i kuřecí) v pivní marinádě. Stačí pár hodin a maso bude po ugrilování tak úžasně křehké, že tento recept už za jiný nevyměníte.

Proti ledvinovým kamenům

Naše babičky doporučovaly na ledvinové kameny pití piva. A (jako obvykle) měly ty moudré ženy pravdu! Vážně to funguje. Jen lékaři neskáčou nadšením nad zvýšeným příjmem alkoholu – zkuste proto raději v rámci léčebného režimu nealkoholickou variantu piva.

Na doplnění živin

Pivo je vlastně takový iontový nápoj. Obsahuje škálu nejrůznějších vitaminů a hlavně minerálů, které naše tělo dokáží pořádně nakopnout. Jen pozor, abyste nepřebili pozitivní vliv tohoto nápoje alkoholem. Pamatujte na to, že nejen nesvědčí játrům, ale také dehydratuje.

Pro pánve plné lesku

Zdědili jste po babičce měděné nádobí? Pak jistě víte, jak těžké je udržovat ho krásně čisté a lesklé. Máme pro vás malý trik. Ano, pivo. Pěkně do něj nádobí na dvě hodinky naložte a poté opláchněte a vyleštěte. Je hotovo!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:38
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat