Psychologie barev. Co ve vás vyvolá červená, modrá nebo zelená

Že lidskou psychiku ovlivňují jisté vůně, to zřejmě nikoho nepřekvapí. Jenže co barvy? I ony mají schopnost výrazně měnit náladu a některé dokonce i léčit! Který odstín vás nabije energií a jaké zbarvení naopak uklidňuje?

Máte potíže se soustředěním, zoufale vám schází elán nebo často propadáte depresi? Může to souviset s tím, že jste v obležení špatných barev. Co říkáte, není už na čase doma znovu vymalovat? Řídit se můžete psychologickým manuálem! Jak podle odborníků barvy působí na vaše tělo i duši?

Modrá pro extra náboj

Všechny odstíny přinášejí čerstvé síly, novou energii a zvyšují koncentraci. Modrá otevírá mysl, do které pak proudí inspirace ze všech stran. Dokonce přispívá i k lepší komunikaci a uklidňuje „rozhádané“ prostředí.

Žlutá na povzbuzení

Symbol slunce zmírňuje bolesti svalů a nesmírně povzbuzuje celý organismus, zlepšuje náladu a dodává optimismus. Aby toho nebylo málo, rovněž harmonizuje žlučník a slinivku a je pohlazením pro všechny smysly.

Zelená pro ztracenou rovnováhu

Pohled na něco zeleného uvolňuje a napomáhá budovat a udržet tělesnou i duševní rovnováhu. Také posiluje nervovou soustavu a sebevědomí, zatočí s únavou a zvyšuje bystrost zraku. Odstíny zelené se často používají na úřadech, protože to budí dojem serióznosti. Všimli jste si toho někdy?

Oranžová proti smutku

Nepatří zrovna k vašim oblíbencům? Z toho možná plyne váš sklon k melancholii. Oranžová dokáže nastolit vnitřní klid, rozvahu a radost ze života. Příjemně rozveseluje, navozuje spokojenost a podporuje myšlení.

Červená jako dávka energie

Ohnivá barva symbolizující vášeň a lásku probouzí sexualitu a umí „vybičovat“ aktivitu do nebeských výšin. Temnou stránkou je, že vyvolává potlačené emoce, což může někdy vést až k agresivitě. Pokud jste právě ve fázi hubnutí, vyhýbejte se červené pěkně velkým obloukem – povzbuzuje totiž chuť k jídlu.

Fialová pro relax

Barva klidu, míru a uvolnění. Dodává duchovní sílu a uplatní se při každé meditaci či relaxaci. Ocení ji zejména jedinci trpící neklidem, nervozitou a fobiemi. Jen s ní buďte opatrní, protože stejně jako její rudá předchůdkyně dokáže „pobláznit“ chuťové buňky!

Bílá pro lepší myšlenky

Neutrální bílá jde ruku v ruce s čistotou a nevinností. Usnadňuje velké a těžké životní změny, protože pročišťuje zjitřenou mysl. Podporuje upřímnost a spolehlivost, přináší uklidnění a pomáhá vidět věci v novém a lepším světle.

Růžová na lásku

Jestli něco dokáže pohladit duši, pak růžová barva. Probouzí soucit, lásku, něžnost, přátelství, pochopení, klid a vřelost. S trochou nadsázky by se dalo říct, že napravuje „pošramocené“ mezilidské vztahy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:22
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat