Jen pro zlomek lidí je důležitá inteligence partnera. Zbytku záleží hlavně na vzhledu

16.01.2018 | Zajímavosti

Jak je to s hodnotami dnešní mladé generace při hledání partnera, naznačuje výzkum australských psychologů. Zjistili totiž, že vzhled a povrchní vlastnosti jsou skutečně podstatnější než inteligence a vnitřní vlastnosti. A to u devadesáti procent jedinců. Jen deset procent mladých je sexuálně přitahováno k někomu ve chvíli, kdy projeví verbálně svou inteligenci. A nejžádanější je přitom IQ kolem 120. Tedy slabý nadprůměr.

Podle psychologů z University of Western Australia v Perthu je mezi mladými jen deset procent sapiosexuálů. Tak se označují lidé, které přitahuje ze všech vlastností partnera nejvíce právě intelekt.

Přitom mezi muži a ženami této věkové kategorie není rozdíl, u obou pohlaví je stejný počet těch, kteří tvrdí, že právě rozum a inteligence jsou nejvíc sexy na protějšku. Ale většina si vystačí s IQ 120, tedy nadprůměrnou inteligencí. Géniové, kteří mají IQ 140 a výš, už tolik žádoucí nejsou.

„Většina mladých ve věku osmnáct až pětatřicet let neprojevovala žádné výrazné sexuální vztahy k inteligenci protějšku. Jen malá skupina – deset procent – vyjadřovala silnou sexuální přitažlivost k lidem s vysokým IQ,“ tvrdí doktor Gilles Gignac z University of Western Australia.

Přitažlivost jako důkaz citů

Zatímco některým lidem stačí k sexuální přitažlivost fakt, že se mu protějšek líbí, existují lidé, kteří by se s něčím takovým rozhodně nespokojili. V populaci je řada těch, kteří sice fyzickou stránku lásky neodmítají, ale protiví se jim její provozování s někým, koho hluboce citově nemilují. Odborníci je označují jako demisexuálové.

Ačkoli můžou mít zdravé libido, na prvním rande by nedali svému protějšku ani polibek. Sex připadá v úvahu až poté, co se vážně zamilují do osobnosti protějšku.

Demisexuálům totiž jde skutečně o osobnost a její vlastnosti, což je pro ně vzrušující. Charakter však člověk nepozná plně na prvním ani druhém rande. S demisexuálem se tak zájemce o něj vyspí nejdříve po několika týdnech či měsících randění.

Demisexuály ale nevedou k tomuto chování víra či náboženství, motivem je skutečně fakt, že je přitahuje hluboké citové pouto k osobnosti, do níž se musejí zamilovat. Teprve po vytvoření hlubokého emočního vztahu pouštějí druhého do své zahrádky rajských rozkoší.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat