Hezcí lidé jsou častěji konzervativci. Mají jednodušší život a neznají potíže

Pravicoví konzervativci většinou tvrdí, že člověk by měl spoléhat sám na sebe a umět se o sebe postarat především sám. Tato zjednodušující definice je podle psychologů vysvětlením, proč jsou atraktivní lidé častěji právě pravicovými konzervativci. Atraktivní vzhled jim usnadňuje život, a protože neznají potíže a velké překážky, mají tendenci smýšlet konzervativně a nejsou schopni se vcítit do znevýhodněných.

Jsou jinými slovy slepí vůči potížím druhých, kteří tak jednoduchý život nemají. Psychologové dlouho vědí, že atraktivita ovlivňuje širokou oblast lidského života včetně toho, kolik dostávají na výplatní pásce a jak rychle postupují v kariéře.

Více přátel, méně empatie

Podle doktora Rolfa Dause Petersona a doktora Carla Palmara mají atraktivní lidé lepší sociální dovednosti a jsou oblíbenější, schopnější a inteligentnější kvůli haló efektu.

Jenže jejich pohlednost je činí také méně empatickými a slepými vůči utrpení druhých. Takže politicky velmi snadno spadnou ke konzervativnímu smýšlení.

Doktor Palmar z Illinois State University se svým kolegou doktorem Petersonem z Susquehanna University prokázali v rozsáhlé analýze, že mezi atraktivitou člověka a politickým názorem existuje vztah. Čím pohlednější člověk je, tím spíš se přiklání ke konzervativnímu stylu života.

Bez překážek?

„Jejich slepota jim brání chápat potřebu vládní podpory a sociální pomoci, což je základ liberálního manifestu,“ tvrdí Palmar a Peterson.

Samozřejmě ne každý atraktivní člověk má snadný život a ne všichni pohlední lidé jsou konzervativci. „V průměru ale fyzicky atraktivní lidé čelí menšímu počtu překážek při pronikání sociálním světem,“ dodávají Palmar a Peterson.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:34
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat