Barva očí má velký vliv na to, jak působíte na druhé

05.09.2018 | Zajímavosti

Někteří lidé působí na první dojem sympaticky, z jiných čiší arogance, přitom to mohou být milí lidé. Velký podíl na tom má barva jejich očí.

Modré oči

Modroocí lidé to mají ze všech ostatních typů nejsložitější. Je to tím, že díky světlosti duhovky působí jejich pohled i celý obličej trochu prázdně a tvoří nedůvěryhodný dojem. Výraz jejich tváře je podle průzkumu celkově chladnější, než u lidí s jiným zbarvením. Díky tomu se mohou ostatní lidé domnívat, že jsou modroocí lidé chladní i jako osobnost. I přesto, že je modrookých lidí poměrně málo, jsou tedy „vzácní“, a v mnoha jiných průzkumech vychází modrá barva očí jako velmi atraktivní, nedokáže mnoho lidí povahu jedince s modrýma očima předem správně odhadnout.

Zelené oči

Zelené oči jsou zejména pro muže symbolem atraktivity. Zelenookých lidí jsou na světě pouhá dvě procenta, a možná proto působí na ostatní téměř fascinujícím dojmem. Majitelé zelených očí jsou považováni za velmi sexy, svůdné a trochu tajemné. Na druhou stranu mohou působit trochu přísně a nadřazeně. Nic to ale nemění na tom, že zelenou barvu označuje drtivá většina lidí jako jednoznačně nejatraktivnější.

Hnědé oči

Hnědookých lidí je na světě naprostá většina. Tato barva je totiž geneticky dominantní a hnědoocí lidé se většinou narodí i páru, z nichž jeden má oči modré. Tento gen se poté přenáší na další generaci. Proto hnědookých lidí stále přibývá. Nicméně lidé s hnědýma očima působí na ostatní nejdůvěryhodněji a sebejistě. Vzbuzují v lidech pocit jistoty a náklonnosti. Jejich oči působí teple, optimisticky a přátelsky, proto to lidé s hnědýma očima mají, dá se říct, nejjednodušší. Není to ale pouze barvou očí. Vědci zjistili, že hnědoocí lidé, zejména muži, sdílejí společné obličejové rysy, které dotváří celkový dojem důvěryhodnosti. U modrookých či zelenookých se tento rys nevyskytuje.

Šedé oči

Šedá barva očí je v těsném závěsu za modrými. Opět se setkáváme s názory, že šedá barva očí působí chladně, až nepříjemně, zejména pokud jsou oči hodně světlé a mají po obvodu duhovky výrazně tmavší odstín. Tato barva se však nevyskytuje příliš často a v podstatě se jedná o odstín modré. Není tedy divu, že spadá do charakteristiky modrookých.

Co ti ostatní?

Samozřejmě na světě existuje mnoho kombinací barev očí, od hnědozelené, přes zelenošedé, až po šedomodrou, nebo dokonce žlutou. Lidí se žlutýma očima je však skutečně jako šafránu. Pro zmíněné kombinace platí od každého trochu. Zásadní vliv na první dojem má ale tmavost odstínu oka. Čím tmavší, tím lépe a důvěryhodněji člověk působí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:28
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:22
283 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:13

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat