Slavné adresy. Vydejte se po stopách hvězd černobílého plátna

30.09.2018 | Zajímavosti

Často vyrážíme na výlety do různých měst za památkami v podobě hradů, zámků, starých náměstí, ale často zapomínáme na ty, které zanechaly otisk nejen na obrázcích pohlednic, ale také ve svých knihách, filmech a především v našich srdcích. Řeč je o slavných osobnostech, které už mezi námi dávno nejsou, ale vzpomínky na ně si můžeme oživit třeba návštěvou jejich bydliště.

Josef Kemr a Rudolf Hrušínský

Oba herci byli po dlouhá léta vynikajícími přáteli, oba spojovala láska k přírodě, klidu a rybaření, a tak můžete prázdninové příbytky obou nezapomenutelných osobností najít jen pár kroků od sebe. Rudolf Hrušínský i Josef Kemr měli chalupy v Plané nad Lužnicí, kam často jezdívali společně se svými rodinami a trávili zde společné dovolené.

Lída Baarová

Neherovská 8, Praha – Dejvice. Tak zní adresa slavné herečky Lídy Baarové, která proslula nejen svým hereckým talentem a krásou, ale také vztahem s tehdejším německým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Velkou část svého života prožila herečka ve Vídni, ovšem vila v pražských Dejvicích, kterou nechala postavit svým rodičům, stále připomíná hereččinu slávu a vztah k rodné zemi.

Miloš Kopecký

Nezapomenutelný elegán a mistr filmového plátna miloval svůj Červený mlýn u jihočeské obce Křemže, kde si dokonce bral svoji čtvrtou ženu. Stavení to ale nebylo jen tak ledajaké. Váže se k němu děsivá historie. Ve 40. letech zdejší samotu obývala rodina se čtyřmi dětmi. Jedné noci duševně chorý otec vstal a chladnokrevně rozsekl své ženě hlavu sekerou. Poté zabil jedno z dětí a oběsil se. Kopecký ale na duchy nevěřil a mlýn a přírodu okolo zbožňoval.

Vlastimil Brodský

S manželkou Janou Brejchovou koupili chalupu u potoka na kopci, v malebné severočeské vesničce Slunečná s číslem popisným 71. Slunečná leží na pomezí Lužických hor a Českého středohoří. „Bróďa“ to tu miloval a nakonec tu 20. dubna roku 2002 ukončil svůj život. Hrob má na nedalekém místním hřbitově.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat