Co všechno na vás prozradí výběr mobilního telefonu

Ukaž mi svůj telefon a já ti povím, jaký jsi. Tak asi tak by se daly charakterizovat výsledky jedné studie, která odhalila spojení mezi osobností a výběrem smartphonu.

Kdo by dnes neměl nějaký ten chytrý telefon (a někdy i dva)? V jeho útrobách sídlí operační systém, například ten s označením iOS, dříve iPhone OS, který není třeba představovat. Jedná se o mobilní operační systém vytvořený společností Apple Inc.

Původně byl určen pouze pro mobilní telefony iPhone, později se však začal používat i na dalších mobilních zařízeních této firmy, jako jsou iPod Touch a iPad. V opozici proti němu stojí systém Android, stvořený v zastoupení společnosti Google. Tento systém má největší zastoupení na světě, a to mezi všemi operačními systémy.

Kdo je populárnější?

V celkových prodejích je Android od roku 2015 na prvním místě, druhou příčku okupuje již zmíněný iOS. Patříte k uživatelům jednoho či druhého? Pak musíte vědět, co to o vás vypovídá!

Studie publikovaná v odborném časopise Cyberpsychology se zaměřila na chování v rámci sociálních sítí, a jako první tak nalezla spojení mezi osobností a typem smartphonu. Vědci přitom v rámci výzkumu poskytli více než 500 uživatelům chytrých telefonů několik dotazníků, které se týkaly postojů k mobilnímu telefonu.

Jen si tak vybočit z davu?

Na základě toho se ukázalo, že uživatelé iPhonů, tedy operačního systému iOS, jsou pravděpodobněji mladší než ti ostatní. Bývají také více extrovertní, tedy komunikativní a snadněji navazující kontakt. Tato skupina osob je zároveň spojována s tím, že ji nezajímají telefony, které preferuje většina lidí.  Vědci zároveň podotýkají, že u majitelů iPhonů je více než dvakrát pravděpodobnější, že se jedná o ženy. To Android to má jinak.

„Jenom jsem a taky dál budu“

Android preferují spíše muži a starší ročníky. Tito lidé bývají upřímnější, podle výzkumníků i příjemnější. U této skupiny je méně pravděpodobné, že poruší pravidla pro osobní zisk, a v neposlední řadě je nutné uvést, že příznivci Androidu mají menší zájem o bohatství a vybraný společenský status. Jsou tak prý víc „svoji“. Souhlasíte s tímhle rozdělením, nebo to celé vidíte úplně jinak?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat