Komentáře k článku

helus 09.04.2019

Každý by měl mít svoji víru.

Miloš helus 09.04.2019

Víra je potřeba, co je však přežitek je náboženství! Křesťanství devalvovalo z té "jediné pravé víry" na sektu ovladajici lidi, hromadění bohatství a v současné době jako azyl všech možných pedofilů a sexuálních zvrhlíků!!!

Miri 09.04.2019

Společenství bez víry je odsouzeno k vymírání.

09.04.2019

Věřit můžete třeba na lásku a ne na to, co vám cpou církve.

Jankava 09.04.2019

Byli jsme stvoření s potřebou uctívat .

aster Jankava 10.04.2019

Vy možná, já ne. Nevidím důvod, proč bych měla cokoliv nebo kohokoliv uctívat. Věřit v Boha můžu i bez toho.

Stanislav 10.04.2019

Hrál jsem hry kdy stavíte nová města Kings Of Age a jen musím potvrdit že obyvatelstvo potřebuje nějaké náboženské centrum a je to právě z důvodu jeho ovládání .Bez náboženství se civilizace staví proti vládcům a díky náboženství se velkým procentem stává lépe ovladatelné a poslušné a to je princip náboženství .Není v tom nic mystického ale vládce potřebuje klid a mír a náboženství dává lidem potřebu svoje násilné jednání otupit a díky kněžím se stávvají lidé poddajní a pokorní a bez náboženství se šíří revolta a násilí a první kdo je na ráně je vládce nebo panovník a jeho služebnictvo .Dále je důležitá armáda a policie a banky a nemocnice tak chrám v podobě kostela nebo místa pro modlitby se lidé zklidní a svou frustraci vybijou modlitbou k bohu a tím se zbaví agrasivity a dalších nežádoucích jevů .Je to obvykle místo kde se lidé setkávají a společně vzdávají poctu bohu a cítí se sounaložitě a již nemají pocit samoty a věci vidí pak pozitivněji .Proč lidé víru opouštějí a věnují se ateistickým věcem je sice pravda ale v podvědomí je v podstatě každý člověk věřící bud v boha nebo v nějaké nadpřirozené síly .Božství není jednoznačně definováno a v každé kultuře má jinou podobu a většinou to vychází z vyprávění o někom kdo na sebe vzal později podobu boha Budhy Alaha a podobně .Někde mají jen jednoho boha ale v Africe mají i několi tisíc různých bohů .Například Bůh ohně vody a podobně a v protikladu jsou pak síly záporné jako čert nebo zlo jako takové .Každý národ má i své strašidla a to opět vznikalo aby se lidé báli nejen bohů ale záporných postav .Někde dokonce se vládci povýšovali na úroven bohů a využívali strach lidí k jejich ovládání a zastrašování .V Čechách máme například ve vodě vodníka a tak podobně .Ale hlavní důvod že lidé přestávají věřit je pokrok ve vědách a lidé se už nenechají tak ovlivnit a své představy tak ztrácí význám a hodně lidí vidí že v moderní době není ani čas se modlit a spousta věcí díky oderní vědě přítomnost nadpřirozených sil se vysvětlila vědecky a představa boha a dalších bytostí je dnes už spíše malá snaha se poučit s knih a dokumentu o vzniku vesmíru jako fyzikálních zákonech než biblických a lidé se rádi nechávají klamat a svěřovat se do rukou božích než být odkázani na obyčejný lidský osud kdy naše životy běží i bez zásahu z hůry ale žijeme vlastním přičiněním a nespoléháme se že to za Nás bůh vyřeší aniž by jsme proto cokoliv museli udělat

Traud Stanislav 10.04.2019

ale náboženství nevzniklo kvůli ovládání mas. TO je úplně mimo. To vymyslí dnešní "Moderní" člověk, aby mohl plivat po náboženství. Náboženství vzniklo na základě užívání přírodních psychedelik jako 5 methoxy DMT a následného pozměněného stavu vědomí.

xxkouckaxx 10.04.2019

věřím v lidi - božstva beru leda tak ve filmech

Ing. Petr Novák 10.04.2019

Každý má víru v něco. Nemusí však mít spojitost s bohem, náboženstvím. Někdo věří v dobré lidi, někdo třeba v peníze....nebo v něco něco úplně jiného. Mimochodem Budhismus není náboženství, pouze filozofický směr - je zde absence boha. Budha není bůh!!

nea 10.04.2019

Každý v něco věří a ta víra mu dává sílu a motivuje ho. Skupinové náboženství není nic pro mě. Náboženství ve své podstatě vzniklo jako společenské a později přerostlo v mocenskou organizaci sloužící k zastrašování a udržení poslušnosti poddaných. Nyní se velmi umírnilo, alespoň u nás, ale stále je to organizace vyžadující určitou poslušnost. Kdo chce ať věří, komu to vyhovuje ať věří církvi. Neberme tu víru nikomu, ale nenechme se do ní nutit.

Vašek Toman 10.04.2019

Náboženství je vody vytvořeno na základĕ učení, nĕkoho. Bogužel Buddha nikdy nemluvil o budhismu, Ježíš o křesťanství atd. Učili o poznání a duchonvosti. Neučili o strachu a z nĕčeho. Tuhle hloupost si vytvořili až Evropané. Náboženství a víra. Dva naprosto překroucené výrazy.

Traud 10.04.2019

Největší roli u vzniku náboženství hrály přírodní psychedelika a s nimi související pozměněné stavy vědomí. Psychedelika v přírodní formě byla člověku dostupna už na počátku civilizace. Látky jako 5 methoxy DMT nebo Ayahuasca umí člověka poslat "jinam" a ať je to blud a haluška jako blázen nebo pravda, člověka to vědění získané v tomto stavu pozměněného vědomí uzemní. Tam vznikla všechna náboženství vycházející z toho, že člověk je bližný druhému člověku i všemu božskému. Ne nadarmo se těmto látkám jako 5 methoxy DMT říká "transformační"

ježíš 11.04.2019

prostě jim bylo smutno, tak si vymysleli imaginárního přítele

Sovák 11.04.2019

Církve to je pomocná elita těch, co jsou u moci a vládnou nám. Dříve měly církve i své vojáky, armádu a vynucovaly si silou svoji vůli. Proto beztrestně z našeho území církev katolická vyháněla evangelíky a jejich majetky si ponechávala a odebírala jim majetky a někdy nakonec upustila od vyhnání. I na odebírání majetků popravených po Bílé hoře se podílela a rozhodovala o vyhnání a odebírání majetků dalších lidí. Nyní církev katolická dostala další obrovský dar a také ostatní církve něco málo dostaly. Historie katolické církve, je historie obrovské nespravedlnosti vůči obyvatelům české země za poslední stovky let, která pokračuje až do dnešních dnů obrovským církevním darem. Češi chtějí být ovládáni a být poddaní, jinak se to nedá vysvětlit, nechtějí být pány nad svými životy a dočkají se tak další poroby. Jak se říká, kdo chce kam pomozme mu tam.

aster Sovák 11.04.2019

Ano - církev je mocenská organizace - s vírou má společné jen to, že věřící lidi ovládá a řídí na základě jejich víry. Roli církve v dnešní "demokracii" převzaly politické strany - i tady hraje rozhodující roli víra - v program strany = novodobé desatero. Jen lidé si to nechtějí připustit, že místo "meče" se dnes používají "volby" *8*

ovace 11.04.2019

nevěřím v boha

Siraellen 11.04.2019

nejsem věřící

stýv 12.04.2019

někdo věří že existuje někdo věří že neexistuje ..všichni jsou věřící ...

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat