Nejkrásnější pláže Evropy, na které dojedete i autem

30.04.2019 | Zajímavosti

Věděli jste, že i evropské destinace skrývají panenské pláže s průzračnou vodou, jemným pískem a palmami? Nemusíte létat přes půl světa. Na většinu z nich dojedete za pár hodin autem.

Které pláže byste letos rozhodně měli navštívit?

Elafonissi, Řecko

Nádherná pláž s růžovým pískem (na úvodní fotce) a průzračně čistým mořem, která připomíná rajský Karibik, se nachází v Řecku v těsné blízkosti ostrova Kréta. Elafonissi je výjimečná především tím, že jde o písečnou pánev, na kterou se dostanete z pobřeží Kréty pěšky přes moře. Je vhodná zejména pro rodiny s malými dětmi, jelikož nejhlubší místo v okolí Elafonissi měří zhruba jeden metr. Krásně prohřátá, azurová voda bez vln, láká nejednoho turistu.

Playa de Ses Illetes, Španělsko

Jeden z nejkrásnějších Baleárských ostrovů skrývá jednu z nejkrásnějších pláží Evropy. Bílý, jemný písek a neuvěřitelně tyrkysové moře ve zdejší destinaci právem označují za klenot Španělska.

Mošćenička Draga, Chorvatsko

Mošćenička Draga je malé městečko na kvarnerské riviéře v Rijeckém zálivu. Pochlubit se může stejnojmennou pláží, která je jednou z nejkrásnějších ve svém okolí. Rovná a pozvolná pláž z malých, bílých oblázků a azurovým mořem je vhodná především pro rodiny s menšími dětmi. Vstup do moře je pozvolný a voda je zde mělká a vyhřátá.

Camogli, Itálie

Malá pobřežní vesnička Camogli na severozápadě Itálie nabídne svým návštěvníkům rozlehlou oblázkovou pláž, která svým vzhledem připomíná spíše francouzskou Riviéru. Písečná pláž s pozvolným vstupem do vody je obklopena barevnými domy, které nalepeny jeden na druhý dotváří dojem naprosté romantiky. Když k nim ještě přidáte hory na obzoru a baziliku Santa Maria Assunta, která celou scenerii zakončuje, rychle se přesvědčíte, že volba destinace byla správná.

Algarve, Portugalsko

Nádherně azurové moře a písčité pláže s drobnými, bílými oblázky, obklopené útesy a jeskyněmi, kde si každý turista přijde na své. Pobřeží portugalského Algarve nabízí návštěvníkům nespočet zátok, lagun a jiných tajemných zákoutí, které nabízejí maximální soukromí. Vody jsou zde poněkud chladné, ale to je jen malá daň za takovou nádheru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

195 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat