Zázrak za pár korun: Cibule vás zbaví bradavic i vyleští boty

06.06.2019 | Zajímavosti

Babských rad na využití běžných potravin k jiným účelům, než je jejich konzumace, je nespočet. Ty dnešní se budou týkat obyčejné cibule. Že dokáže dodat našim pokrmům tu správnou chuť, už víme dávno. Věděli jste ale, že nás umí vyléčit z kašle, zbavit bradaviček nebo vyleštit oblíbenou obuv?

Bradavice

Pokud vás trápí bradavice, není nic jednoduššího, než popadnout cibuli, nakrájet ji na plátky a na dvanáct hodin namočit do vinného octa. Cibuli pak přiložte na postižené místo a omotejte potravinářskou fólií tak, aby se k místu nemohl dostat vzduch. Cibulový zábal nechte působit přes noc. Podle potřeby opakujte každý večer, dokud bradavice neodpadne. Podle zkušeností se však bradavice vyloupne již během prvních pár dnů.

Leštěnka

Chcete-li mít botky jako ze škatulky, rozkrojte cibuli a boty s její pomocí vyčistěte. Nechte zaschnout a poté přeleštěte suchým hadrem. Zápachu se nebojte, boty cítit nebudou. Nejen k leštění bot se ale cibule hodí. Skvěle s ní vyčistíte také sklo nebo měděné předměty.

Proti kašli

Sirupu na kašel vyrobenému z cibule babičky věřily už odpradávna. Cibuli nakrájejte do misky, posypejte silnější vrstvou cukru a nechte několik hodin odstát. Cibule pustí šťávu, kterou pak po lžičkách konzumujte, pokud vás trápí kašel.

Pokud do cibule místo cukru přilijete mátový čaj, vyrobíte si tak skvělého pomocníka na uklidnění rozbouřeného žaludku.

Údržba spotřebičů

Cibule je také skvělým pomocníkem v péči o domácí spotřebiče. Má totiž schopnost perfektně vyčistit veškeré nerezové plochy, od lednic, přes pracovní desku, až po vnitřek rychlovarné konvice nebo žehličku. Jednoduše cibuli rozkrojte na poloviny a plochu třete dočista.

Proti molům

Ačkoli se jistě vyděsíte, když vám doporučíme, abyste si dali rozkrojenou cibuli do šatní skříně, nebojte se toho. Cibule má sice svůj charakteristický zápach, ale také má schopnost čistit vzduch a odpuzovat šatní škůdce. Dejte ji tam alespoň na dva dny a moli vás již trápit nebudou.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
13 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
219 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat