Slavné turistické destinace, kde cestovatele nevidí až tak rádi

08.08.2019 | Zajímavosti

Krásná místa odjakživa lákají turisty k jejich návštěvě. V posledních letech jsou ale mnohá z nich natolik přeplněna, že v nich není k hnutí, což začíná lézt na nervy především jejich občanům. Ve kterých zemích a městech vás s otevřenou náručí čekat nebudou?

Benátky, Itálie

Chloubě italského severu začíná doslova docházet trpělivost. Masivní invaze turistů, které každou sezonu Benátky zažívají, jsou silně proti gustu zdejším občanům. Ti jsou ve velké míře nuceni opouštět své stávající domovy, jelikož rostoucí zájem o zdejší nemovitosti zvyšuje náklady na bydlení. Městská rada už ale před dvěma lety vyslyšela prosby občanů a začala s regulací návštěvnosti nejvytíženějších míst.

Dubrovník, Chorvatsko

Podobné potíže jako v Benátkách, vnímají i obyvatelé chorvatského Dubrovníku. Město, které se chlubí památkami, jež jsou zapsány na seznam UNESCO, žije ve strachu, že kvůli přelidnění bude ze seznamu světového kulturního dědictví vyloučeno. Jedná se o systému, který by pomohl zamezit vstupu více než čtyř tisíc turistů denně, především do hojně navštěvovaného centra tohoto historického města.

Amsterdam, Nizozemsko

I nizozemská metropole bojuje s davy návštěvníků, kteří se denně prodírají přelidněnými uličkami. S rostoucím počtem turistů zde totiž stoupá i kriminalita a zdejší obyvatelé se ve svém městě necítí bezpečně. Radnice se snaží přihlížet k žádostem stálých občanů a chystá uzavírky čtvrtí či některých ulic, překročí-li jejich návštěvnost denní limit.

Barcelona, Španělsko

Levné letenky nízkonákladových společností a možnost snadného pronájmu laciných apartmánů lákají do Barcelony tisíce návštěvníků denně. Zdejší obyvatelé se proti tomu bouří a pořádají veřejné demonstrace, aby na problém masivního turismu upozornili. Situace v současné době je natolik neúnosná, že byl zdejší přístav označen za nejšpinavější místo Evropy a červenou dostala i žádost na rozšíření zdejšího letiště.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat