Zájemce o práci v Buckinghamském paláci čeká bizarní test

12.01.2020 | Zajímavosti

Práce v Buckinghamském paláci je sice společensky prestižní, ale nikoli extra dobře placená. Více než peníze uspokojuje zaměstnance fakt, že se denně mohou potkat s panovnicí Alžbětou II. Ale dostat se do elitního týmu není snadné. Kupříkladu na uklízeče a uklízečky čeká bizarní test. V rozlehlém salonu musejí najít pohozenou mrtvou mouchu.

Stejné umění musejí předvést také zaměstnanci ostatních královniných sídel. Včetně toho soukromého v Norfolku. Tvrdí to šéfka náborového oddělení ze Sandringhamského panství Tracey Waterman.

„Rozdíl mezi uklízečkou v pětihvězdičkovém hotelu a královském paláci je ve schopnosti dbát na detaily. Jedním z testů, který ráda dělám, je, zda kandidát dokáže vidět skutečně i drobnosti, umístím někam na koberec či ke krbu mrtvou mouchu. Jakmile pohodím mrtvou mouchu, přivedu do místnosti kandidáta. Vedu je do té místnosti pomalu, dám jim šanci si vše prohlédnout, podívat se, co kde je. Přivedu je ke krbu, možná zdůrazním, že je ten krb krásný. A v tu chvíli očekávám, že tu mrtvou mouchu uvidí, a doufám, že ji zvednou. Je to skvělý test. Pět z deseti kandidátů si mouchy všimne. A každý desátý se skloní a zvedne ji, to je pak náš výjimečný uklízeč!“ vypráví Tracey v dokumentu televize Channel 5 Sandringham: The Royals at Christmas.

Britská královská rodina tráví Vánoce každý rok na Sandringhamském panství, což je soukromé sídlo Windsorů. Alžběta II. na panství pobývá do 6. února, kdy si připomíná úmrtí svého otce a okamžik, který z ní v roce 1952 učinil královnu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat